Luonnonmukainen piha puutarhakurssi

KANNA VASTUUSI YMPÄRISTÖSTÄ HELPOSTI JA HAUSKASTI

Hei, ihan mahtava juttu että tulit tänne! 

Haluat kantaa vastuusi ympäristöstä ja oppia hoitamaan pihaasi luonnonmukaisella tavalla, ja se on aivan loistojuttu. Olet tullut juuri oikeaan paikkaan, tämä kurssi on nimittäin tehty juuri sinulle!

Opit tällä kurssilla hyvin helpon ja joustavan menetelmän, jonka avulla suunnittelet istutukset ja teet pihan rutiinityöt luontoa kunnioittaen, mutta silti omat tavoitteesi saavuttaen. 

Opit hoitamaan pihaasi luonnon kanssa yhteistyötä tehden, et sitä vastaan taistellen! Ja mikä mahtavinta, samalla kun kannat vastuusi ympäristöstä, pääset pihan rutiinitöistä paljon helpommalla ja puutarhanhoidosta tulee rentoa ja leppoisaa!

Ilmoittaudu tästä mukaan ja pääset aloittamaan opiskelun samantien!

KURSSIN HINTA: 48,00 € (sis.alv. 24%)

 

Olet varmasti törmännyt näihin uutisiin monta kertaa:

”Mikromuovia on löydetty Suomen järvistä. Samoista järvistä, joista otamme juomavettä. On mahdollista, että kaikkein pienimmät mikromuovipartikkelit pääsevät puhdistamojen läpi juomaveteen.”

*****

”Loimaalla on kuollut kolmen eri tarhaajan kenttämehiläisiä yhteensä noin 50 pesästä. Syynä ovat kasvinsuojeluruiskutukset, mutta toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa siitä, minkä aineen käyttö on aiheuttanut mehiläisten kuoleman varsin laajalla alueella.”

*****

”Sata vuotta sitten, vuonna 1920, arvioitiin Suomessa olleen laidun- ja niittoniittyjä 1 218 074 hehtaaria ja hakamaametsiä 2 662 000 hehtaaria (Maatalouslaskenta 1920, Ilvessalo 1927). 

Suomen nykyinen pinta-ala on 338 441 km². Siitä perinnebiotooppeja on kenties 40 000 – 45 000 hehtaaria; tämä tekee perinnebiotooppialan nykyosuudeksi noin 0,1 %.”

*****

“Luonnon monimuotoisuuden tila on hälyttävällä tolalla. Olemme saaneet lukea tänä keväänä (2018) lehdistä, miten kolmasosa Euroopan linnuista on kadonnut todennäköisesti hyönteisten häviämisen myötä. Luonnon monimuotoisuus on ihmisen hyvinvoinnin perusta, eikä meillä ole varaa olla piittaamattomia lajien ja elinympäristöjen kadon suhteen”.

Kukaan ei varmasti voi olla piittaamatta näistä uutisista! Silti aika usein kuulee väitteen:

“Ei yhden pienen pihan tekemisillä tai tekemättä jättämisillä ole mitään väliä, kun samaan aikaan maatiloilla löträtään rounduppia satoja litroja ja teollisuus tupruttelee päästöjään taivaalle 24/7!

Vaikka maatalous, teollisuus ja liikenne ovat merkittäviä saastuttajia, ei miljoonien kotipihojen merkitys silti ole mikään pieni. Päinvastoin.

Paluuta entiseen ei maatalouden osalta ole. Meitä on paljon ja ruokaa pitää tuottaa yhä tehokkaammin yhä isommalle joukolle.

Mutta kotipihassa kyseessä on sinun valintasi. Sinun pihasi voi olla juuri se elintärkeä alue, josta löytyy ne viimeiset uhanalaiset hyönteiset, mikrobit ja kasvit!

Englannissa on tehty tutkimuksia erilaisten alueiden monimuotoisuudesta. Tutkimuksissa huomattiin, että tavallisen kauppakeskuksen parkkipaikka pienine istutuksineen oli monimuotoisempi kuin keskimääräinen 40 hehtaarin maatila!

Tutkijat huomasivat myös, että kaikkein monimuotoisimmat alueet ovat esikaupunkien puutarhoissa, eivät suinkaan maaseudulla!

Jos nämä “viimeiset keitaat” menetetään, se tarkoittaa uhanalaisten eliöiden häviämistä kokonaan. Niitä ei sitten millään suojelulla enää saada takaisin.

Toinen usein kuultu väite on:

“Mutta kun se luonnonmukainen pihanhoito on niin työlästä ja raskasta! Ei minulla ole aikaa eikä voimia sellaiseen!!”

Mutta minullapa on sinulle hyviä uutisia:

Luomupihan hoito on tosiasiassa paljon HELPOMPAA kuin perinteisen! 

Olet varmasti törmännyt ohjeisiin, joissa varoitellaan päästämästä luontoa pihalla valtaan? Rikkaruohot pitää kitkeä ja tuholaiset pitää torjua heti, kun ne huomaa, muuten tulee isoja ongelmia!!!

Uskoin pitkään näin itsekin, ja koin sitten jatkuvaa huonoa omatuntoa, kun en ajoissa toiminut. Pihanhoito alkoi olla yhtä kyttäämistä ja vartiointia, että nyt varmasti huomaan kaikki luonnosta tunkevat viholliset ajoissa!

Mutta sitten sain tarpeekseni ja aloin miettiä asiaa omilla aivoillani. Oivalsin, että asiahan on päinvastoin: mitä lähempänä luontoa pihani on, sitä vähemmän se teettää minulla töitä!

Ja tämä oivallus mullisti pihanhoitotapani ihan täysin!

 

Inhoatko pitkiä pihapäiviä, joiden jälkeen selkä jomottaa ja lihakset vihlovat monta päivää? 

-> Luomusti rakennetulla pihalla kitkemisen ja muun istutusten hoidon määrä putoaa vähintään puoleen, jopa neljännekseen entisestä. (Todistan tämän sinulle kurssilla.)

 

Harmittaako kirvat, kotilot ja muut tuhoötökät? 

-> Luomupihalla niiden määrä pysyy hallituissa rajoissa ihan itsekseen.

 

Ahdistaako jatkuva ruohonleikkuu? 

-> Luomupihalla voit vähentää tätäkin ikävää rutiinityötä merkittävästi.

Ja tässä vain pieni murto-osa niistä käytännön seurauksista, joita pihan muuttaminen Luonnon Mallin mukaiseksi aiheuttaa…

Luonnonmukainen pihanhoito ei ole vain myrkkyjen poisjättämistä, lannan levitystä ja käsin kitkemistä!  Luonnonmukaisella pihalla et taistele enää luontoa vastaan, vaan teette yhteistyötä, josta hyötyvät molemmat!

Ja tällä kurssilla opit, miten sen teet käytännössä!

Kurssin hinta 48 €

(Sis. alv 24%)

 

MIKSI SINUN KANNATTAA TULLA TÄLLE KURSSILLE?

Kurssin käytyäsi tiedät:

 1. Miksi luontoa kannattaa matkia
  • En ole itse mikään viherpiipertäjä, jolle luonnon etu menee aina oman edelle. Päädyin etsimään luonnosta ratkaisuja pihanhoitoon puhtaasti itsekkäistä syistä. Kyllästyin jatkuvaan taisteluun luontoa vastaan!
  • Kurssilla kerron sinulle omista löydöistäni ja neuvon, miten sinäkin voit tehdä pihallasi luonnon kanssa yhteistyötä. Ja se puolestaan tekee pihanhoidosta rennompaa, joustavampaa ja helpompaa. 
 2. Mitä pitää ottaa huomioon jo suunnittelussa, kun rakennetaan luonnonmukaista pihaa
  • Vaikka luomupihan rakentaminen ja hoitaminen on helppoa, siihen liittyy tiettyjä piirteitä, jotka on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa.
  • Kurssilta saat tiedot, joiden avulla voit ottaa luonnonmukaisuuden huomioon niin pihan yleissuunnitelmissa kuin istutussuunnitelmissakin.
 3. Miten luonnonmukaisen pihan rakentaminen eroaa tavanomaisesta
  • Usein kuulee ajatuksen, että luomupihalle pitäisi hankkia vain luonnonkasveja. No ei todellakaan! Luomupihan kasvivalinnat teet sinä ihan vapaasti, mutta muutama juttu kannattaa silti ottaa huomioon.
 4. Miten luonnonmukaisen pihan hoito eroaa tavanomaisesta
  • Luomupiha on todella helppohoitoinen, voit luopua kokonaan monista “pakollisista” rutiinitöistä.
  • Luomullakaan pihalla ei kaikki kuitenkaan mene aina kuin strömsössä. Se on kyllä tavanomaista joustavampi ja sopeutuvampi, mutta toisinaan sielläkin on ongelmia, joihin sinun on syytä puuttua. Kurssilla opit, miten teet sen luonnon tasapainoa turhaan järkyttämättä.

VAIKKA TÄMÄ ON VERKKOKURSSI, ET OLE YKSIN!

Puutarhurin neuvontapalvelut kuuluvat kurssiin ihan sinun tarpeidesi mukaan!

Sinun ei tarvitse yksin keksiä, miten sovellat kaikkea sinne omalle pihalle. Autan sinua löytämään juuri sinulle sopivat ratkaisut. Saat minuun helposti yhteyden milloin vain sähköpostitse.

Ja olen apunasi tarpeen mukaan myös kurssin jälkeen.

Onko kurssin tiedot ja neuvot ajantasalla?

Usein luonnonmukaisuus yhdistetään ns. “vanhan kansan” oppeihin.

Toimia saatetaan perustella sanomalla: 

 • perinteisesti on aina…
 • mummoni opetti minulle…
 • kuukalenterin mukaan nyt on aika…
 • vanha kansa neuvoo…

Luomu nähdään jonkinlaisena paluuna entiseen ja toisinaan tuntuu, että mitään vanhaa ei ole sopivaa kyseenalaistaa!

On totta, että entisaikaan osattiin toimia monessa asiassa paremmin luontoa kunnioittaen ja sen kanssa yhteistyössä. Mutta toisaalta entisajan ihmisiltä puuttui paljon tietoa, jota meillä nykyään on käytettävissä.

Tutkimuksia ympäristöstä tehdään jatkuvasti ja opimme joka päivä uutta mm. maaperän mikobiologiasta, kasvien ominaisuuksista ja kyvystä vuorovaikutukseen, erilaisten kemikaalien ja muiden aineiden käyttäytymisestä maaperässä, pienilmaston merkityksestä jne. Maapallon elämä on kokonaisuus, jolloin esim. ilmaston lämpeneminen vaikuttaa joskus yllättävästikin.

Toisinaan uudet tutkimustulokset tukevat niitä entisaikojen toimintatapoja, ne saavat ihan tieteellisen perusteen tuekseen. Mutta toisinaan ne myös todistavat päinvastaista, että se entisajan tapa onkin ollut tehoton tai jopa luonnolle vahingollinen.

Jos haluat hoitaa pihaasi luontoa kunnioittaen ja suojellen, et voi jumittua vanhoihin, totuttuihin tapoihin ja käsityksiin. Sinulla pitää olla silmät ja korvat avoinna ja myös halua muuttaa tapojasi, jos uusi tieto sellaista edellyttää.

 

Tämän kurssin tietoja päivitetäänkin jatkuvasti!

Seuraan aktiivisesti uusia tutkimuksia niin mediasta kuin myös viranomaistiedotteista. 

Isomman päivityksen teen vähintään kerran vuodessa, jolloin tarkistan kaiken kurssimateriaalin ja korjaan mahdolliset väärät/puuttuvat tiedot nykytutkimusten ja -kokemusten mukaiseksi. Pienempiä päivityksiä teen aina tarpeen tullen pitkin vuotta.

Kun olet kerran kurssimaksun maksanut, sinulla on kurssille “elinikäinen” pääsy! Eli niin pitkään kuin tämä kurssi on ylipäätään olemassa,  kaikki sen materiaali on käytettävissäsi.

Voit luottaa siihen, että kurssilla on aina viimeisimmän tutkimuksen mukaista tietoa tarjolla. 

MITEN KURSSILLE PÄÄSEE?

Ilmoittaudut helposti verkkokaupassamme. Käytettävissäsi on turvalliset Checkoutin maksutavat. 

Heti maksun jälkeen saat latauslinkin Infokorttiin, jossa on selkeät ohjeet kirjautumiseen sekä koodi, jolla se onnistuu.

Saat latauslinkin Infokorttiin sekä koodisi myös sähköpostiisi heti tilauksen jälkeen (löytyy maksukuitista).

Opiskelun voit aloittaa heti tai myöhemmin, ihan miten haluat.

MITÄ KURSSI MAKSAA?

Koko tämä mahtava tieto- ja palvelupaketti maksaa sinulle

NYT VAIN 48,00 euroa! 

 

Tällaista kurssia et löydä mistään muualta.

Kaikki kurssin ohjeet ja neuvot on käytännössä toimiviksi testattuja.

Pääset aloittamaan kurssin välittömästi ilmoittautumisen jälkeen.

Kaikki materiaali tulee käyttöösi heti kirjautumisen jälkeen ja voit edetä kurssilla täysin omaan aikatauluusi. Opiskella voit siis silloin kuin itse haluat ja siellä, missä itse haluat.

Aikaa sinulla on niin paljon kuin tarvitset ja kurssiaineisto on käytettävissäsi myös myöhemmin, vaikka vuosien päästä!

Kurssi on helppo ostaa myös lahjaksi.

Voit jatkolähettää saamasi infokortin saajalle tai tulostaa sen ja antaa vaikka kauniiseen kuoreen kätkettynä.

On muuten aivan mainio tuparilahja uuteen kotiin muuttaneille!

ENTÄ JOS EN PIDÄKÄÄN KURSSISTA?

Jos nyt käy niin ikävästi, että kurssille tulo kaduttaa ja haluat perua tilauksesi, ei hätää. Sinulla on kaksi viikkoa (14 päivää) aikaa tutustua kurssiin ja jos et pidä siitä, saat rahasi takaisin. 

Tutustu rauhassa, ilman mitään riskiä!

Saanko esittäytyä?

Hei,

minä olen Anna Saarikoski-Tähtelä, puutarhayrittäjä, taimistoviljelijä ja innokas puutarhaharrastaja. 

Koulutukseltani olen puutarhuri (+ pari muuta matkaan tarttunutta tutkintoa elämän varrelta).

Minulle ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat olleet aina tärkeitä arvoja, sekä henkilökohtaisesti että myös taimistoyrittäjänä.

Viitisen vuotta sitten astuin askelen pidemmälle ja lähdin uudistamaan sekä taimien kasvatusta että puutarhaani Luonnon Mallin mukaan.

Alkuperäisenä tavoitteena oli itsekkääsi helpottaa omaa työtä. Aika ei vain tahtonut millään riittää siihen, että teen kaiken oikeaoppisesti ja ohjeiden mukaan. Ja samalla silti luomusti, eli en myrkkyihin turvautuen.

Paljon piti opetella, perehtyä biologiaankin ja testailla kantapään kautta, mikä toimii ja mikä ei. Testikenttänä minulla on ollut sekä oma kotipuutarha että myös asiakkaiden ja ystävien pihat. (Suuri kiitos heille kärsivällisyydestä ja luottamuksesta!)

Vuosien varrella moni asia on yksinkertaistunut ja tästä alunperin kokeilusta on nyt kasvanut hyvin helposti erilaisiin tarpeisiin soveltuva pihan suunnittelun, rakentamisen ja hoidon kokonaisvaltainen menetelmä.  

Tämän menetelmän avulla työn määrä pihalla vähenee huomattavasti ja samalla pihan monimuotoisuus kasvaa ja luonto kiittää!

Itse onnistuin mm. vähentämään kitkemistyön vaatimaa aikaa perennaistutuksissani neljännekseen entisestä. Ja siitä huolimatta kaikki kasvit voivat nykyään paljon paremmin kuin ennen!

Aiemmin en olisi edes voinut kuvitella päästäväni ketään vierailijoita pihaani tutkailemaan, nyt esittelen sitä ilolla ja ylpeänä mm. Avoimet Puutarhat -päivänä joka kesä. 

Nyt, kun olen todennut tämän menetelmän toimivaksi ja helpoksi, haluan intohimoisesti jakaa tietoa eteenpäin!

Haluan antaa sinulle nämä omat kokemukseni käyttöösi, jotta sinäkin voit rakentaa pihastasi helppohoitoisen, monimuotoisen ja iloa kaikkina vuodenaikoina ja kaikille aisteille tuottavan unelmien puutarhan!

Asiakaspalautteita...

“Annan omat kokemukset olivat juuri kaipaamaani konkretiaa. Sellainen rohkaisee!”​

”Hyvä kurssi, ajatuksesi on hyvin lähellä omiani, ihanaa kun jaat osaamisesi myös muille!”​

”Mielestäni käsittelet juuri oikeita asioita, ainakin minun vinkkelistäni katsottuna. Eli miten elää pihan ja luonnon ehdoilla, antaa tilaa ja elinolosuhteet kaikelle/ kaikille jotka tällä ”markilla” kasvavat ja asuvat.”​

”Kurssi ylitti odotukseni! Sain paljon uutta tietoa. Kiitos tästä mahdollisuudesta!”​

”Olen kyllä positiivisesti yllättänyt, että sinulla on niin luonnonläheinen lähestymistapa aiheeseen! 💖 Monissa paikoissa tuputetaan mm. Round uppia ratkaisuksi….”​

”Tyytyväinen olen ja tämän ansiosta sain jo menneen kesän katsoa liikaa stressaamatta puutarhaamme, joka on ns. ”puolihullu” ja jossa luonto saa osin tehdä omaa kiertokulkuaan siihen tavalla tai toisella puuttumatta.”​

”Anna oli perusteellisesti perehtynyt aiheeseensa, perehtyi siihen työn kuluessa koko ajan lisää ja osasi kertoa siitä kiinnostavasti. 
Hän oli motivoitunut ja innovatiivinen. Ja hänen innostuksensa tarttui meihinkin, jotka olimme jo moneen kertaan menettäneet luottamuksemme omiin kykyihimme hallita yhä omapäisemmäksi käynyttä puutarhaa. 
Olennaista oli, että alusta pitäen lähtökohtamme oli sama: vanhan pihan tunnelman ja ominaislaadun säilyttäminen ja uudistusten toteuttaminen tyyliin sopivasti. Pihan ei pidä meistä olla pikkutarkan hoidettu, vaan mahdollisimman vapaan näköinen. Helppohoitoisuus oli tärkeä näkökohta. 
Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä. Jokaista menetettyä vanhaa puuta on luonnollisesti ikävä; niihin oli ehtinyt kiintyä. Mutta uudet puiden ja pensaiden taimet ja muut uudet ja uudistetut istutukset herättävät iloista odotusta. 
Pihamme perusasiat ovat kunnossa – puolivilli on kesytetty.”​
 
Tuula-Liina ja Mikko Varis
Kunnostetun vanhan puutarhan omistajat

Saanhan auttaa sinuakin hoitamaan pihaasi helposti, hauskasti ja luontoa kunnioittaen?

Lopeta nyt se ikuinen luontoa vastaan taistelu ja opi tekemään sen kanssa yhteistyötä!

Ilmoittaudu mukaan heti!

PÄÄSET NYT MUKAAN HUIPPUEDULLISESTI:

VAIN 48,00 € (sis.alv. 24%)

100% TYYTYVÄISYYSTAKUU, EI RISKIÄ!