Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!
      

Oletko huolestunut ympäristön hyvinvoinnista? Mietitkö, mitä voisit itse tehdä luonnon hyväksi? 

Hei, mukava nähdä sinut täällä!

Ovatko sinulle ympäristö ja luonto tärkeitä juttuja? Haluatko kantaa ympäristön hyvinvoinnista oman vastuusi ja hoitaa myös oman kotipihasi luonnonmukaisesti ja ympäristöä kunnioittavasti?

Hienoa! Olet tullut juuri oikeaan paikkaan! Olen tehnyt tämän kurssin juuri sinulle, koska haluan auttaa sinua löytämään ne sinulle sopivat tavat hoitaa pihaa luontoa kunnioittaen, kestävästi ja helposti.

Tämän kurssin käytyäsi osaat suunnitella, rakentaa ja hoitaa omaa pihaasi luonnon kanssa yhteistyötä tehden, et sitä vastaan taistellen! Ja mikä mahtavinta, näillä ohjeilla pääset monista pihan rutiinitöistä paljon helpommalla ja puutarhanhoidosta tulee entistä rennompaa, iloisempaa ja helpompaa!

KURSSIN HINTA: 69,00 € (sis.alv. 24%)

HUOM! Kurssille ilmoittautuminen sulkeutuu 30.4.2024!

Päivitämme kaikki materiaalit ja siirrämme kurssin luonnonystava.fi sivustolle vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kun ilmoittaudut kurssille ennen huhtikuun loppua, siirrämme sinut  uudistetulle kurssille ja saat osallistumisoikeuden vuoden 2025 loppuun asti! 

Nyt kannattaa tulla mukaan, kurssien hinnat nousevat siirron jälkeen ja osallistumisoikeus rajoitetaan 1 vuoteen ilmoittautumisesta.

Suomikaan ei ole enää mikään lintukoto...

”Mikromuovia on löydetty Suomen järvistä. Samoista järvistä, joista otamme juomavettä. On mahdollista, että kaikkein pienimmät mikromuovipartikkelit pääsevät puhdistamojen läpi juomaveteen.”

*****

”Loimaalla on kuollut kolmen eri tarhaajan kenttämehiläisiä yhteensä noin 50 pesästä. Syynä ovat kasvinsuojeluruiskutukset, mutta toistaiseksi ei ole tarkempaa tietoa siitä, minkä aineen käyttö on aiheuttanut mehiläisten kuoleman varsin laajalla alueella.”

*****

”Sata vuotta sitten, vuonna 1920, arvioitiin Suomessa olleen laidun- ja niittoniittyjä 1 218 074 hehtaaria ja hakamaametsiä 2 662 000 hehtaaria (Maatalouslaskenta 1920, Ilvessalo 1927). 

Suomen nykyinen pinta-ala on 338 441 km². Siitä perinnebiotooppeja on kenties 40 000 – 45 000 hehtaaria; tämä tekee perinnebiotooppialan nykyosuudeksi noin 0,1 %.”

*****

“Luonnon monimuotoisuuden tila on hälyttävällä tolalla. Olemme saaneet lukea tänä keväänä (2018) lehdistä, miten kolmasosa Euroopan linnuista on kadonnut todennäköisesti hyönteisten häviämisen myötä. Luonnon monimuotoisuus on ihmisen hyvinvoinnin perusta, eikä meillä ole varaa olla piittaamattomia lajien ja elinympäristöjen kadon suhteen”.

Mieleesi on ehkä kuitenkin noussut ajatus:

“Ei yhden pienen pihan tekemisillä tai tekemättä jättämisillä ole mitään väliä, kun samaan aikaan maatiloilla löträtään rounduppia satoja litroja ja teollisuus tupruttelee päästöjään taivaalle 24/7!”

Minullapa on sinulle hyviä uutisia!

On ihan totta, että maatalous, teollisuus ja liikenne ovat merkittäviä saastuttajia, mutta ei miljoonien kotipihojen merkitys silti ole mikään pieni. Päinvastoin.

Maatalouteen ja teollisuuteen voimme vaikuttaa ostokäyttäytymisellämme, jotta siellä otettaisiin ympäristö huomioon paremmin ja uudet ekologisemmat konstit käyttöön.

Mutta siellä omassa kotipihassa voimme tehdä paljon konkreettisempia asioita ja vaikuttaa lähiympäristöömme ihan suoraan. Kotipuutarhassa kyseessä on aina ihan vain sinun valintasi ja asenteesi, et voi sysätä vastuuta kellekään muulle. Sinun pihasi ei suinkaan ole mikään mitätön ja merkityksetön läntti tällä pallolla, jossa toimillasi ei ole mitään merkitystä. Se voi olla juuri se elintärkeä alue, josta löytää turvapaikan jokin uhanalainen hyönteinen, mikrobi tai kasvi ja näin pelastuu sukupuutolta!

Monimuotoisuuden suojelu onnistuu vain siellä, missä sitä vielä on.

Englannissa on tehty tutkimuksia erilaisten alueiden monimuotoisuudesta. Tutkimuksissa huomattiin, että tavallisen kauppakeskuksen parkkipaikka pienine istutuksineen oli monimuotoisempi kuin keskimääräinen 40 hehtaarin maatila!

Tutkijat huomasivat myös, että kaikkein monimuotoisimmat alueet ovat esikaupunkien puutarhoissa, eivät suinkaan maaseudulla!

Jos nämä “viimeiset keitaat” menetetään, se tarkoittaa monien uhanalaisten eliöiden häviämistä kokonaan. Niitä ei sitten millään suojelulla enää saada takaisin. 

Oikeasti meillä kotipuutarhureilla on siis todella iso vastuu!

Toinen hyvin usein kuultu väite on:

“Mutta kun se luonnonmukainen pihanhoito on niin työlästä ja raskasta! Ei minulla ole aikaa eikä voimia sellaiseen!!”

Mutta minullapa on sinulle taas hyviä uutisia:

Luonnon huomioivan puutarhan hoito on tosiasiassa paljon helpompaa kuin perinteinen luontoa vastaan taisteleminen! 

Meitä opetetaan aina, että rikkaruohot pitää kitkeä ja tuholaiset pitää torjua heti, kun ne huomaa, muuten tulee isoja ongelmia! Uskoin pitkään näin itsekin, ja koin sitten jatkuvaa huonoa omatuntoa, kun en ollut ajoissa toiminut. Kuvittelin pitkään, että piha on sitä helppohoitoisempi, mitä kauempana onnistun sen pitämään kaikesta villistä luonnosta. 

Mutta sitten sain tarpeekseni siitä jatkuvasta kyttäämisestä, taistelusta ja nyppimisestä. Aloin miettiä asiaa ihan omilla aivoillani.

Oivalsin, että asiahan on oikeasti juuri päinvastoin: mitä lähempänä luontoa pihani on, sitä vähemmän se teettää minulla töitä!

 

Tässä muutama esimerkki niistä ratkaisuista, joita tällä kurssilla opit tavallisiin, joka pihan töihin ja niihin liittyviin pulmiin.

Pihapulmia & ratkaisuja

Pihan kukkapenkki kaipaisi kitkentää, mutta aikasi on rajallinen ja lykkäät hommaa jatkuvasti tuonnemmaksi. Kunnes tilanne on niin paha, että siihen on vaan pakko ryhtyä! Aikaa menee koko päivä ja vihlovista lihaksista huolimatta viikon päästä samat rikat pilkottaa mullan seasta jälleen…

Muokkaa istutukset luonnon mallin mukaisiksi (saat yksityiskohtaiset ohjeet siihen tähän kurssilla). Kitkemisen määrä putoaa murto-osaan entisestä jo pienillä lisäyksillä ja hoitotapojen muutoksilla. 

Pian saatat päästä säännöllisestä kitkemisurakasta jopa kokonaan! Oikeasti!

Kirvat syövät ruusupuskat joka kesä ennenkuin nuput ehtivät kunnolla edes aueta. Ihanasta lumipalloheidestä jouduit luopumaan kokonaan ötököiden takia ja myös lehtikaalit ja retiisin versot häviävät aina makoisampiin suihin. Olet jo ainakin harkinnut tuholaismyrkkyjen käyttöä, ellet peräti ole jo omatunto kolkutellen tarttunut siihen Raid-pulloon…

 

Kun pihasi on luonnonmukaisessa tasapainossa, siellä on jatkuva tilannepäivystys tuholaisten varalta. Luonnonystävän pihalla viihtyvät leppäkertut, linnut, siilit, sammakot ja monet, monet muut tuholaisten luonnolliset viholliset. 

Ne kiiruhtavat avuksesi nopeammin kuin arvaatkaan ja voit rauhassa jättää tuholaiskantojen kurissa pitämisen niiden vastuulle.

Kannat joka kevät ja syksy selkä vääränä lannoite-, kalkki- ja multapusseja kotiin. Ja syksyllä leikattuja risuja sun muuta kasvijätettä saa kuskata kärrykaupalla pihasta pois kaatopaikalle. Rahaa menee satoja euroja joka vuosi puutarhan hoitotuotteisiin, lannoitteisiin ja jätekuluihin, ja ihmettelet usein, mihin se kaikki pihaan kannettu multa oikein häviää!

 

Luonnonystävän puutarhan hoito perustuu tehokkaaseen ravinteiden kiertoon. Puutarha lannoitetaan eloperäisillä aineksilla, joita pihasi tuottaa ihan itse. Maan multavuus lisääntyy vuosi vuodelta ja luomusti hoidetun maan pH:kin pysyy ihanteellisella tasolla ilman kalkkilisiä!

Tällä kurssilla opit käyttämään ns. ekosysteemipalveluja, eli suomeksi tekemään yhteistyötä luonnon kanssa.

Ai että, mikään ei ole niin ihanaa, kuin aurinkoisen hellepäivän ilta, kun saat nauttia oman puutarhan kukkaloistosta ja rauhasta. Paitsi että koko iltahan menee taas letkun tai kastelukannun varressa hellepäivän aikana nuutuneiden istutusten kasteluun! 

 

Oikeasti luonnon mallin mukaan suunniteltu ja rakennettu istutus ei kaipaa mitään säännöllistä kastelua ollenkaan! Orgaanisilla aineksilla parannettu maa on koostumukseltaan ihanteellinen ja pidättää hyvin vettä. Kasvivalinnoilla luot suotuisan pienilmaston jopa paahteisen kuumaan paikkaan. Luonnonnurmikko vihertää hellekesänäkin, ihan ilman kastelua.

Tällä kurssilla saat runsain mitoin tarkkoja ja käytännönläheisiä ohjeita ja vinkkejä tällaisten pihapulmien ratkaisemiseen! 

Luonnonystävän puutarhaa ei hoideta vain luonnonmukaisesti, siellä kyse ei ole vain myrkkyjen pois jättämisetä, lantalannoitteista ja käsin kitkemisestä!  Luonnonystävän puutarhassa sinun ei enää tarvitse taistella luontoa vastaan, vaan teette yhteistyötä, josta hyötyvät molemmat!

Kurssin hinta 69 €

(Sis. alv 24%)

 

HUOM! Kurssille ilmoittautuminen sulkeutuu 30.4.2024!

Päivitämme kaikki materiaalit ja siirrämme kurssin luonnonystava.fi sivustolle vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kun ilmoittaudut kurssille ennen huhtikuun loppua, siirrämme sinut  uudistetulle kurssille ja saat osallistumisoikeuden vuoden 2025 loppuun asti! 

Nyt kannattaa tulla mukaan, kurssien hinnat nousevat siirron jälkeen ja osallistumisoikeus rajoitetaan 1 vuoteen ilmoittautumisesta.

MIKSI SINUN KANNATTAA TULLA TÄLLE KURSSILLE?

Kurssin käytyäsi tiedät:

  1. Miksi luonnon huomioiminen puutarhan hoidossa on järkevää?
    • En ole itse mikään viherpiipertäjä, jolle luonnon etu menee aina oman edelle. Päädyin etsimään luonnosta ratkaisuja pihanhoitoon puhtaasti itsekkäistä syistä. Kyllästyin jatkuvaan taisteluun luontoa vastaan, halusin päästä tavoitteisiini pienemmällä työllä! Opettelin yrityksen ja erehdyksen tekniikalla tekemään luonnon kanssa yhteistyötä vastaan taistelun sijaan ja nyt haluan neuvoa nämä konstit sinullekin, jotta pääset pikkasen helpommalla.
    • Kun suunnittelet, rakennat ja hoidat pihasi luonnon mallin mukaan, pihan vaatima työmäärä pienenee, suojelet ympäristöä, hiilijalanjälkesi pienenee, suojelet luontoa ja sen uhanalaisia eläimiä ja kasveja ja nautit pihastasi enemmän!
    • Kerron sinulle kurssilla ihan konkreettisia esimerkkejä siitä, miten luonnon matkiminen helpottaa pihanhoitoasi.
  2. Mitä pitää ottaa huomioon jo pihan suunnittelussa, kun rakennetaan luontoystävällistä pihaa?
    • Vaikka luomupihan rakentaminen ja hoitaminen on helppoa, siihen liittyy tiettyjä piirteitä, jotka on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa.
    • Tältä kurssilta saat tiedot, joiden avulla voit ottaa luonnonmukaisuuden huomioon niin pihan yleissuunnitelmissa kuin tarkemmissa istutussuunnitelmissakin. Sinun ei tarvitse tinkiä mistään tavoitteistasi tai haaveistasi, tie niiden toteuttamiseen vain saattaa hieman poiketa totutusta.
    • Kurssilla käymme läpi myös yksityiskohtaisesti luonnon mallin mukaisen, eli dynaamisen istutuksen suunnittelun, kasvivalinnat, rakentamisen ja hoidon kiemurat.
  3. Miten luonnonystävän pihan rakentaminen eroaa tavanomaisesta?
    • Usein kuulee ajatuksen, että luomupihalle pitäisi hankkia vain luonnonkasveja. No ei todellakaan! Luomupihan kasvivalinnat teet sinä ihan vapaasti, omien tavoitteidesi mukaan. Kasvit ja niiden sijoittelu valitaan huolellisesti kasvupaikan ja kasvien kasvuvaatimusten sekä omien tavoitteiden ja toiveiden perusteella. Tähän saat käytännön neuvot tältä kurssilta.
  4. Miten luonnonystävän pihan hoito eroaa tavanomaisesta?
    • Luontoa kunnioittava piha on todella helppohoitoinen, voit oikeasti luopua kokonaan monista “pakollisista” rutiinitöistä. Saat tällä kurssilla selkeät ohjeet mm. tehokkaaseen kitkemiseen, lannoittamiseen ja maan muokkaamiseen.
    • Luomupihallakaan ei aina tietysti kaikki mene kuin strömsössä. Vaikka se on tavanomaista pihaa paljon joustavampi ja sopeutuvampi, mutta toisinaan sielläkin on ongelmia, joihin sinun on syytä puuttua. Kurssilla neuvon sinulle, miten toimit näissä ongelmatilanteissa luonnon tasapainoa turhaan järkyttämättä.

KURSSIN SISÄLTÖ

1. Millainen on luonnonystävän puutarha

  • Aloitetaan pohtimalla, mitä se luontoystävällisyys siellä puutarhassa oikeastaan tarkoittaa? Pitääkö piha jättää koskemattomaksi viidakoksi, antaa kaikkien kukkien kukkia ja tuholaisten tuhota? Onko luontoystävällisyydestä puutarhassa jotain hyötyä meille itsellemme, vai onko se vain luonnonsuojelua?
  • jakso sisältää yhden videon (13:14 min )

2. Luontoystävällisen puutarhan suunnittelu

  • Mitä on syytä huomioida jo suunnitteluvaiheessa, jos pihaa halutaan hoitaa luontoystävällisesti? Miten suunnitellaan luontoystävälliset istutukset ja mitä olisi tärkeää huomioida kasvivalinnoissa?
  • jakso sisältää kolme videoa (yht. n. 45 min)

3. Luontoystävällisen puutarhan rakentaminen ja hoito

  • Pihan tutkiminen ja kasvuolojen analysointi, istutuksen rakentaminen, pihan luontoystävälliset hoitotoimet sekä ötökkäystävällinen piha
  • jakso sisältää neljä videoa (yht. n. 1:12)

4. Ongelmien ratkaisuja

  • Vinkkejä ja käytännön neuvoja mm. rikkakasvien kitkemiseen sekä tuholaisten ja tautien torjumiseen.
  • jakso sisältää kaksi videoa (yht. n. 39:22)

Videoiden lisäksi joka jaksosta löytyy 

eli valmiiksi sinulle valikoidut linkit lisätietoihin käsittelyssä olleesta aiheesta. Auringontähden Linkkivinkit ovat tarkasti harkittuja ja itse testaamiani luotettavia sivustoja, artikkeleja, tuotteita tai palveluja, joita haluan sinulle suositella.

YHTEENSÄ YLI KAKSI TUNTIA SELKEITÄ JA KÄYTÄNNÖNLÄHEISIÄ NEUVOJA LUONNON HUOMIOIMISEEN PUUTARHASSA.

VAIKKA TÄMÄ ON VERKKOKURSSI, ET OLE YKSIN!

Puutarhurin neuvontapalvelut kuuluvat kurssiin ihan sinun tarpeidesi mukaan!

Sinun ei tarvitse yksin keksiä, miten sovellat kaikkea sinne omalle pihalle. Autan sinua löytämään juuri sinulle sopivat ratkaisut. Saat minuun helposti yhteyden milloin vain sähköpostitse.

Ja olen apunasi tarpeen mukaan myös kurssin jälkeen.

Onko kurssin tiedot ja neuvot ajantasalla?

Usein luonnonmukaisuus yhdistetään ns. “vanhan kansan” oppeihin.

Toimia saatetaan perustella sanomalla: 

  • perinteisesti on aina…
  • mummoni opetti minulle…
  • kuukalenterin mukaan nyt on aika…
  • vanha kansa neuvoo…

Luomu nähdään jonkinlaisena paluuna entiseen ja toisinaan tuntuu, että mitään vanhaa ei ole sopivaa kyseenalaistaa!

On totta, että entisaikaan toimittiin monessa asiassa paremmin luontoa kunnioittaen ja osattiin tehdä sen kanssa paremmin yhteistyötä. Usein tämä ei kuitenkaan johtunut tiedosta tai halusta, vaan yksinkertaisesti siitä, että muita vaihtoehtoja ei ollut. 

Tutkimuksia ympäristöstä tehdään jatkuvasti ja opimme joka päivä uutta mm. maaperän mikobiologiasta, kasvien ominaisuuksista ja kyvystä vuorovaikutukseen, erilaisten kemikaalien ja muiden aineiden käyttäytymisestä maaperässä, pienilmaston merkityksestä jne. Maapallon elämä on kokonaisuus, jolloin esim. ilmaston lämpeneminen vaikuttaa joskus yllättävästikin.

Toisinaan uudet tutkimustulokset tukevat niitä entisaikojen toimintatapoja ja ne saavat ihan tieteellisen perusteen tuekseen. Mutta toisinaan ne myös todistavat päinvastaista, että se entisajan tapa onkin ollut tehoton tai jopa luonnolle vahingollinen.

Jos haluat hoitaa pihaasi luontoa kunnioittaen ja suojellen, et voi jumittua vanhoihin, totuttuihin tapoihin ja käsityksiin. Sinulla pitää olla silmät ja korvat avoinna ja myös halua muuttaa tapojasi, jos uusi tieto sellaista edellyttää.

 

Voit luottaa siihen, että kurssilla on aina viimeisimmän tutkimuksen mukaista tietoa tarjolla. 

MITEN KURSSILLE PÄÄSEE?

Voit ilmoittautua mistä tahansa tämän sivun “Ilmoittaudu tästä” nappulasta.

Kun ilmoittaudut mukaan, saat kaiken materiaalin heti käyttöösi.

Voit edetä kurssilla täysin oman aikataulusi mukaan, mitään kiirettä ei ole.

Päivitämme kaikki kurssimateriaalit vuoden 2024 aikana ja uudistetut kurssit avataan luonnonystava.fi -sivustolla. Kun ilmoittaudut huhtikuun loppuun mennessä tälle kurssille, saat sekä nykyiset että uudistetut materiaalit käyttöösi.

Opiskeluoikeutesi jatkuu vuoden 2025 loppuun asti.

Oppituntien ydin on luentovideo, jossa käyn seikkaperäisesti läpi aihetta ja annan sinulle käytännön vinkkejä. 

Mukana on myös Linkkivinkit, joista löydät lisätietoa, muiden aiheesta tekemiä videoita tai muuta materiaalia, jonka olen tarkistanut luotettavaksi ja toimivaksi.

Autan sinua etenemään suunnittelussa askel askeleelta, pienissä paloissa.

Et ole ongelmiesi kanssa yksin, vaan voit aina kysyä minulta lisäohjeita sähköpostitse.

Haluan todella auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Ilmoittautumismaksun suoritat helposti verkkokaupassamme. Käytettävissäsi on Google ja Apple Pay, korttimaksut sekä Klarnan  turvalliset maksutavat verkkopankkimaksuista aina osamaksuihin asti. 

Jos haluat apua kurssialustalle rekisteröitymiseen tai ostaa kurssin lahjaksi, tee osto tästä alla olevasta linkistä:

 €

MITÄ KURSSI MAKSAA?

Koko tämä mahtava tieto- ja palvelupaketti maksaa sinulle

NYT VAIN 69,00 euroa! 

Tällaista kurssia et löydä mistään muualta.

Kaikki kurssin ohjeet ja neuvot on käytännössä toimiviksi testattuja.

ENTÄ JOS EN PIDÄKÄÄN KURSSISTA?

Jos nyt käy niin ikävästi, että kurssille tulo kaduttaa ja haluat perua tilauksesi, ei hätää. Sinulla on kaksi viikkoa (14 päivää) aikaa tutustua kurssiin ja jos et pidä siitä, saat rahasi takaisin. 

Tutustu rauhassa, ilman mitään riskiä!

Saanko esittäytyä?

Hei,

minä olen Anna Saarikoski-Tähtelä, puutarhayrittäjä, taimistoviljelijä ja innokas puutarhaharrastaja. 

Koulutukseltani olen puutarhuri (+ pari muuta matkaan tarttunutta tutkintoa elämän varrelta).

Minulle ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat olleet aina tärkeitä arvoja, sekä henkilökohtaisesti että myös taimistoyrittäjänä.

Viitisen vuotta sitten astuin askelen pidemmälle ja lähdin uudistamaan sekä taimien kasvatusta että puutarhaani Luonnon Mallin mukaan.

Alkuperäisenä tavoitteena oli itsekkäästi helpottaa omaa työtä. Aika ei vain tahtonut millään riittää siihen, että teen kaiken “oikeaoppisesti” ja ohjeiden mukaan. Etenkään, kun en halunnut mihinkään myrkkyihin turvautua.

Paljon piti opetella, perehtyä kasvien biologiaan, leviämistapoihin, kasvuvaatimuksiin jne. Aika vähän oli mitään tutkimuksiin perustuvaa oppimateriaalia luonnon mallin mukaisesta puutarhanhoidosta saatavissa silloin alkuvaiheessa. Luonnonmukaisuus tarkoitti lähinnä luomuja lannoitteita ja luonnonmukaisia torjunta-aineita tai niistä kokonaan pidättäytymistä. Luonnon mallin mukaan toimiessa pitää kuitenkin huomioida monta muutakin asiaa: kasvien vuorovaikutussuhteet toisiinsa ja muiden eliöiden kanssa (ns. allelopatia), maan mikrobitoiminta ja sen ylläpitäminen, kasvien erilaiset kasvutavat ja kasvuvaatimukset yms.

Onneksi viime vuosina ympäristön hätään on herätty ja myös kotipuutarhojen merkitys on pikku hiljaa tajuttu. Vaikka luonnon mallin mukaan tekeminen on periaatteessa yksinkertaista, siihen liittyy kuitenkin monia eroja tavanomaiseen puutarhanhoitoon verrattuna. 

Kun muutin puutarhan laajat perennaistutuksen luonnon mallin mukaisiksi, kitkemistyön vaatima aika putosi neljännekseen entisestä. Ja siitä huolimatta kaikki kasvit voivat nykyään paljon paremmin kuin ennen!

Nyt, kun olen omien kokemusteni kautta todennut tämän menetelmän paitsi toimivaksi ja helpoksi, myös kestäväksi, haluan intohimoisesti jakaa tietoa eteenpäin!

Haluan antaa sinulle nämä omat kokemukseni ja oppini käyttöösi, jotta sinäkin voit rakentaa pihastasi helppohoitoisen, monimuotoisen ja iloa kaikkina vuodenaikoina ja kaikille aisteille tuottavan unelmien puutarhan!

Asiakaspalautteita...

“Annan omat kokemukset olivat juuri kaipaamaani konkretiaa. Sellainen rohkaisee!”​

”Hyvä kurssi, ajatuksesi on hyvin lähellä omiani, ihanaa kun jaat osaamisesi myös muille!”​

”Mielestäni käsittelet juuri oikeita asioita, ainakin minun vinkkelistäni katsottuna. Eli miten elää pihan ja luonnon ehdoilla, antaa tilaa ja elinolosuhteet kaikelle/ kaikille jotka tällä ”markilla” kasvavat ja asuvat.”​

”Kurssi ylitti odotukseni! Sain paljon uutta tietoa. Kiitos tästä mahdollisuudesta!”​

”Olen kyllä positiivisesti yllättänyt, että sinulla on niin luonnonläheinen lähestymistapa aiheeseen! 💖 Monissa paikoissa tuputetaan mm. Round uppia ratkaisuksi….”​

”Tyytyväinen olen ja tämän ansiosta sain jo menneen kesän katsoa liikaa stressaamatta puutarhaamme, joka on ns. ”puolihullu” ja jossa luonto saa osin tehdä omaa kiertokulkuaan siihen tavalla tai toisella puuttumatta.”​

”Anna oli perusteellisesti perehtynyt aiheeseensa, perehtyi siihen työn kuluessa koko ajan lisää ja osasi kertoa siitä kiinnostavasti. 
Hän oli motivoitunut ja innovatiivinen. Ja hänen innostuksensa tarttui meihinkin, jotka olimme jo moneen kertaan menettäneet luottamuksemme omiin kykyihimme hallita yhä omapäisemmäksi käynyttä puutarhaa. 
Olennaista oli, että alusta pitäen lähtökohtamme oli sama: vanhan pihan tunnelman ja ominaislaadun säilyttäminen ja uudistusten toteuttaminen tyyliin sopivasti. Pihan ei pidä meistä olla pikkutarkan hoidettu, vaan mahdollisimman vapaan näköinen. Helppohoitoisuus oli tärkeä näkökohta. 
Lopputulokseen olemme erittäin tyytyväisiä. Jokaista menetettyä vanhaa puuta on luonnollisesti ikävä; niihin oli ehtinyt kiintyä. Mutta uudet puiden ja pensaiden taimet ja muut uudet ja uudistetut istutukset herättävät iloista odotusta. 
Pihamme perusasiat ovat kunnossa – puolivilli on kesytetty.”​
 
Tuula-Liina ja Mikko Varis
Kunnostetun vanhan puutarhan omistajat

Saanhan auttaa sinuakin hoitamaan pihaasi helposti, hauskasti ja luontoa kunnioittaen?

Lopeta nyt se ikuinen luontoa vastaan taistelu ja opi tekemään sen kanssa yhteistyötä!

Ilmoittaudu mukaan heti!

PÄÄSET NYT MUKAAN HUIPPUEDULLISESTI:

VAIN 69,00 € (sis.alv. 24%)

100% TYYTYVÄISYYSTAKUU, EI RISKIÄ!

HUOM! Kurssille ilmoittautuminen sulkeutuu 30.4.2024!

Päivitämme kaikki materiaalit ja siirrämme kurssin luonnonystava.fi sivustolle vuoden 2024 loppuun mennessä.

Kun ilmoittaudut kurssille ennen huhtikuun loppua, siirrämme sinut  uudistetulle kurssille ja saat osallistumisoikeuden vuoden 2025 loppuun asti! 

Nyt kannattaa tulla mukaan, kurssien hinnat nousevat siirron jälkeen ja osallistumisoikeus rajoitetaan 1 vuoteen ilmoittautumisesta.