Auringontähti

4,50 

Auringontähden oma nimikkoperenna!

Löytyy varastosta.

Tuotetunnus (SKU): 4164 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Telekia speciosa

Komea perinneperenna, meidän ihana nimikkokasvimme!

Auringontähti kasvaa jopa parimetriseksi, on vaatimaton ja kestävä. Sillä on syvä paalujuuri, eikä se kaipaa säännöllistä jakamista. Kestää kuivaa, tuulta, varjoa ja aurinkoa.

Kukkii heinä-elokuussa keltaisin kukin, jotka ovat perhosten ja pörriäisten suosiossa. Jos kukat jättää talventörröttäjiksi, siemenistä pääsevät nauttimaan myös linnut. Kukat tuoksuvat miedosti mäntysuovalta.

Leviää herkästi siemenillään otollisella paikalla. Helppo kuitenkin tunnistaa ja kitkeä jo pienenä pois sieltä, missä on ei-toivottu.

 

Miksi puutarhamme on Auringontähti?

Auringontähteen (kasviin) tutustuin ensimmäisen kerran Joensuun Botanian ulkopuutarhassa, jossa olimme opiskeluaikana harjoittelemassa. Siellä sitä kasvoi laaja alue, joka hämmästytti ja ihastutti minut kerralla! Itseni pituisia valtavia kasveja, joilla oli iloisen keltaiset kukat – täynnä perhosia.

Myöhemmin tutustuin kasviin ja sen ominaisuuksiin tarkemmin. Se on kestävä perinneperenna, joka viihtyy missä vaan, ei kaipaa hoitoa, tuoksuu miedosti mäntysuovalta, levittää siemeniään, mutta toisaalta antaa tilaa aina muillekin. Auringontähti on luonnon kanssa yhteistyötä tekevän puutarhurin lempikasveja, koska se muokkaa maata syvällä paalujuurellaan ja houkuttelee pörriäisiä ja perhosia. Sen vankat varret toimivat talvella hyötyhyönteisten pesänä ja siemenistä hyötyvät linnut.

Kun sitten tuli aika keksiä yritykselle nimi, tämä kasvi ominaisuuksineen tuntui heti oikealta. Haluan olla puutarhayrittäjänä juuri samanlainen: muita auttava, sitkeä, hissukseen levittäytyvä, mutta aina muita kunnioittava ja heillekin tilaa antava! Eikä mäntysuopa ole ollenkaan hullumpi parfyymin tuoksu :).

Lisätiedot

Paino 1 kg
Hoitotarve

Helppo

Kukintakuukausi

Elokuu, Heinäkuu

Kasvukorkeus

120-250 cm

Istutustiheys

45 cm

Kukinnan väri

Keltainen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Auringontähti”