Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!
1.1K     

Tule mukaan Luonnonystävän Puutarhakouluun!

Voi, onpa ihanaa nähdä sinut täällä 🤗!

Palan innosta saada esitellä sinulle tämän Luonnonystävän Puutarhakoulun, jossa opit hoitamaan puutarhaa luonnon kanssa yhteistyötä tehden, ei sitä vastaan taistellen!

Mikä on Luonnonystävän Puutarhakoulu?

Luonnonystävän Puutarhakoulu ei ole pelkkä kurssi, vaan laaja tieto- ja palvelupaketti, johon sisältyy muhkea paketti verkkokoulutusta, kirjallista materiaalia, apuvälineitä puutarhan hoitoon, henkilökohtaista neuvontaa sekä suunnittelua.  

Kaiken ytimessä on pihan toiminnan ymmärtäminen ja sen huomioon ottaminen pihan hoitotapoja valitessa. Et opi vain toimimaan ohjeiden mukaan, vaan opit ymmärtämään miksi näin tehdään ja miten toimintasi pihaan vaikuttaa.

Opit tekemään luonnon kanssa yhteistyötä, sen ikuisen vastaan taistelun sijaan. Tämän ansiosta pihasi perusylläpidon työmäärä pienenee ja sinulla riittää enemmän aikaa juuri niihin juttuihin, joita puutarhassasi rakastat tehdä!

💚💚💚💚💚

Miksi sinun kannattaa tehdä yhteistyötä luonnon kanssa?

Yksinkertaisesti siksi, että se on huimasti paljon helpompaa kuin perinteinen luontoa vastaan taisteleminen! 

Meitä opetetaan aina, että rikkaruohot pitää kitkeä ja tuholaiset pitää torjua heti, kun ne huomaa, muuten tulee isoja ongelmia! Uskoin pitkään näin itsekin, ja koin sitten jatkuvaa huonoa omatuntoa, kun en ollut ajoissa toiminut. Kuvittelin pitkään, että piha on sitä helppohoitoisempi, mitä kauempana onnistun sen pitämään kaikesta villistä luonnosta. 

Mutta sitten sain tarpeekseni siitä jatkuvasta kyttäämisestä, taistelusta ja nyppimisestä. Eihän siinä nyt ole mitään järkeä, että saadakseni helppohoitoisen puutarhan minun pitäisi tehdä koko ajan entistä enemmän töitä! Aloin miettiä asiaa ihan omilla aivoillani.

Mietin, mitä oikeasti tapahtuisi, jos enemmän tekemisen sijaan tekisinkin vähemmän? Nopeasti huomasin, että asiahan on oikeasti juuri päinvastoin kuin opetetaan: mitä lähempänä luontoa pihani on, sitä vähemmän se teettää minulla töitä!

Oletko huomannut, että puutarhalehdet ja -ohjelmat ovat oikeasti täynnä ahkeria ihmisiä?

Vaikka puutarhasta löytyy mitä ihanampia istuskelu- ja oleskelupaikkoja, jutun myötä paljastuu totuus: ensimmäiset viisi vuotta tämän paratiisin olemassaolosta menikin mullan, rikkakasvien juurien, risujen ja ties minkä kaivamiseen, kärräämiseen, nosteluun ja kääntelyyn. Nyt sitten riittääkin enää päivittäinen rikkakasvikierros istutuksille ja paikat pysyy tiptop!

Television puutarhaohjelmassa esitellään ihanaa kiireisen perheenäidin “stressinpoistopihaa”. Siellä sielu lepää ja saa ihanasti ladattua kasvien kanssa puuhastellessa akkujaan seuraavaan kiireiseen päivään. Tuntikin päivässä riittää! Sitten paljastetaan totuus: rikkaämpäri odottaa aina ulko-oven ääressä ja siitä se napataan aina mukaan pihalle mennessä. “Kun nyppii kaikki rikat jo pikkuriikkisinä, niin homma pysyy hienosti hallinnassa”. 

Mutta entäs jos ei olekaan näin ahkera?

Jos ihan oikeasti haluaisi ottaa rennosti suurimman osan ajasta, eikä vain silloin tällöin palkintona ahkeruudesta. Kun ei oikeasti yhtään halua kuljeskella puutarhassa päivittäin sen rikkaämpärin kanssa

Nyt tulee tunnustus: vaikka olen ihan kouluttautunut puutarhuriksi, en rakasta hikistä puurtamista pihalla! Oikeasti. Minun päiväni EI OLE täydellinen, kun lopulta iltamyöhäsellä pääsen sisälle lihakset juimien ja multainen hiki otsalla. Ei, en pidä sellaisesta yhtään! Tunnustan sen ihan reippaasti,

Olen mukavuudenhaluinen ja ehkä vähän laiskakin!

Juuri siksi sainkin tarpeekseni tästä ahkeruuden vaatimuksesta ja lähdin vuonna 2013 muuttamaan sekä kotipuutarhaamme että Auringontähden perennatarhoja täysin uuteen uskoon. 

Koulutus ja kokemus eivät olleet työtä vähentäneet, mutta yhdessä asiassa ne auttoivat: uskalsin rikkoa sääntöjä! Ja niinpä eräänä heinäkuun päivänä 2013 heitin kaikki “näin kuuluu tehdä” säännöt romukoppaan ja lähdin rakentamaan pihaa ja istutuksia aivan uudenlaisella periaatteella. Olin ymmärtänyt jotain merkittävää: pihani on niin vaikeahoitoinen ja työläs, koska se on täysin luonnon vastainen. Jouduin jatkuvasti taistelemaan luontoa vastaan, ja hävisin.

Luontoa vastaan taisteleminen on turhaa, kestämätöntä ja toivotonta.

Uuden näkökulman ja menetelmän ansiosta pystyin karsimaan pois valtavan määrän turhaa työtä, joka ei mitenkään edesauttanut omien tavoitteideni saavuttamista. Nyt tekemisilläni on oikeasti se vaikutus, jota haluan. Pääsen parempaan lopputulokseen pienemmällä työllä.

Mitä sinä tekisit, jos pihan rutiinityöt veisivät enää neljänneksen siitä ajasta, mitä käytät niihin nyt??

Koulutuksen hinta 368,00 € (sis.alv.24%) 

VIELÄ 2 PAIKKAA VAPAANA KESÄN 2022 OPINTOIHIN!

Millaista on luonnonystävän pihanhoito?

Asiakkaat kertovat:

Esimerkkejä ratkaisuista:

💚 Luontoystävällisellä pihalla luonto hyväksytään saumattomaksi osaksi puutarhaa. Se ei ole vihollinen, eikä vieras, vaan tärkeä yhteistyökumppani, jonka avulla puutarha voi paremmin ja tarhuri itse pääsee helpommalla. 

💚 Luontoystävällisessä puutarhassa ei kauhistuta lehtiä järsiviä toukkia, tai panikoida suihkepulloin kirvojen kimppuun, vaan jopa näihin haittaa aiheuttaviinkin luonnon otuksiin tutustutaan kiinnostuksella. Niiden rooli opetellaan ymmärtämään puutarhan ekosysteemin kokonaisuudessa ja niille annetaan arvoa osana sitä.

💚 Luontoystävällisessä puutarhassa ei keksitä pää punaisena keinoja päästä rikkakasveista lopullisesti eroon. Luonnonkasveihin tutustutaan, opetellaan tuntemaan niiden elintavat ja mietitään, miksi ne tuottavat ongelmia siellä missä tuottavat. 

💚 Luontoystävällinen puutarha on aina monimuotoinen ja joustava, ei itseensä käpertyvä ja jäykkä. Siellä ei tarvitse noudattaa orjallisesti mitään sääntöjä, vaan aina on vaihtoehtoja. Oikeat toimintavat valitaan aina tilanteen ja tavoitteen mukaan, ei tiukkojen sääntöjen. 

💚 Luontoystävällisen puutarhan muihin asukkaisiin ja satunnaisiin vierailijoihin suhtaudutaan avoimella kiinnostuksella, ei pelolla ja hävittämisellä. Maan matoset ja muut öttiäiset ovat  yhteistyökumppaneita, joiden elo ja olo pyritään tekemään mahdollisimman mukavaksi.

Saanko esittäytyä?

Hei,

Minä olen AnnaSaarikoski-Tähtelä, puutarhayrittäjä, taimistoviljelijä ja innokas puutarhaharrastaja. 

Koulutukseltani olen puutarhuri (+ pari muuta matkaan tarttunutta tutkintoa elämän varrelta).

Minulle ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat olleet aina tärkeitä arvoja, sekä henkilökohtaisesti että myös puutarhayrittäjänä ja taimikasvattajana.

Vuonna 2013, eli 8 vuotta sitten (huh, kylläpä se aika vilistää!) sitten astuin askelen pidemmälle ja lähdin uudistamaan sekä taimien kasvatusta että puutarhaani luonnon mallin mukaan.

Alkuperäisenä tavoitteena oli itsekkääsi helpottaa omaa työtä. Aika ei vain tahtonut millään riittää siihen, että teen kaiken oikeaoppisesti ja ohjeiden mukaan. Ja samalla silti luomusti, eli en myrkkyihin turvautuen.

Paljon piti opetella, perehtyä biologiaankin ja testailla kantapään kautta, mikä toimii ja mikä ei. Testikenttänä minulla on ollut sekä oma kotipuutarha että myös asiakkaiden ja ystävien pihat. (Suuri kiitos heille kärsivällisyydestä ja luottamuksesta!)

Vuosien varrella moni asia on yksinkertaistunut ja tästä alunperin kokeilusta on nyt kasvanut hyvin helposti erilaisiin tarpeisiin soveltuva pihan suunnittelun, rakentamisen ja hoidon kokonaisvaltainen menetelmä, joka on mukana ihan kaikessa, mitä pihalla teen.  

Tämän menetelmän avulla työn määrä pihalla on vähentynyt huomattavasti ja samalla pihan monimuotoisuus on kasvanut huimasti ja luonto kiittää!

Ihan konkreettisena esimerkkinä kitkemistyöhön käytän nykyään vain neljänneksen siitä ajasta, mitä ennen muutosta. Ja mikä mahtavinta, vähentyneestä työmäärästä huolimatta kaikki kasvit voivat nykyään paljon paremmin kuin ennen! Aiemmin en olisi edes voinut kuvitella päästäväni ketään vierailijoita pihaani tutkailemaan, nyt esittelen sitä ilolla ja ylpeänä mm. Avoimet Puutarhat -päivänä joka kesä. 

Nyt, kun olen vuosien varrella sekä omassa puutarhassa että asiakkaiden pihoilla todennut tämän menetelmän todellakin toimivaksi ja helpoksi, haluan intohimoisesti jakaa tietoa eteenpäin!

Haluan antaa sinulle nämä omat kokemukseni käyttöösi, jotta sinäkin voit rakentaa pihastasi helppohoitoisen, monimuotoisen ja iloa kaikkina vuodenaikoina ja kaikille aisteille tuottavan Luonnonystävän Puutarhan!

Rakkain terveisin,

 

Koulutuksen normaalihinta 368,00 €

VIELÄ 2 PAIKKAA VAPAANA!

Luonnonystävän Puutarhakoulu - info

👉 Milloin koulutus alkaa?

Luonnonystävän Puutarhakoulu avaa ovensa 1.4.2022, jolloin kirjaamme ennakkoilmoittautuneet sisään ja lähetämme sähköpostiin ohjeet opintojen aloittamiseen. 

 

👉 Kauan koulutus kestää?

Suurin osa verkkomateriaaleista on käytettävissäsi huhtikuun loppuun mennessä, mutta voit edetä koulutuksessa täysin omaan tahtiisi. Halutessasi voit myös aloittaa opinnot vasta myöhemmin. Kaikki materiaalit ovat käytössäsi niin pitkään kuin tarvitset!

Tuotepaketin saat toukokuun aikana ja tulevan kesän aikana järjestetään livekoulutuksia/kyselytunteja yms. opiskelijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

 

👉 Missä koulutus tapahtuu?

Koulutus toteutetaan Auringontähden omalla Iloinen Puutarha -kurssisivustolla. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä erityisiä tietokonetaitoja tai laitteita. Normaali tietokone, läppäri, tabletti tai älykännykkä riittää.

Opiskelu onnistuu täysin etänä verkossa ja materiaalit ovat käytettävissäsi missä ja milloin haluat. Ainut edellytys on toimiva nettiyhteys.

Saat myös kotiin tuotepaketin, jossa on mm. kirjallista materiaalia opintojen tueksi.

 

👉 Miten pääsen mukaan?

Ennakkoilmoittautuminen Luonnonystävän Puutarhakouluun avautuu 7.3.2022 ja sulkeutuu tällä erää 30.3.2022.  Aloitamme opiskelut ennakkoon ilmoittautuneiden kanssa ja seuraavan kerran ilmoittautuminen on mahdollista ehkä syksyllä… tai ehkä vasta ensi keväänä… Se selviää myöhemmin.

Ilmoittautuminen tapahtuu mistä tahansa tämän sivun vihreästä painikkeesta klikkaamalla. Lisää tuote ostoskoriin, anna yhteystietosi ja suorita koulutusmaksu. Lähetämme sinulle ohjeet koulutuksen aloittamiseen sähköpostitse 1.4.2022.

 

👉 Entä jos tulen katumapäälle?

Eipä hätää! Sinulla on 100% tyytyväisyystakuu 14 vrk:n ajan koulutuksen alkamisesta (eli siis 14.4.2022 asti). Jos et syystä taikka toisesta pidä kurssista, ilmoita siitä vain minulle ja palautan ilmoittautumismaksun sinulle täysimääräisenä takaisin. 

Vielä ehdit hyvin mukaan:

2 PAIKKAA VAPAANA!

No, nyt on sitten päätöksen aika...

Voit nyt ottaa pihasi hoidossa uuden askeleen, jonka avulla arkesi muuttuu helpommaksi, rennommaksi ja stressittömämmäksi. Ilman massiivisia ja kalliita piharemontteja.

Tai voit istahtaa sohvalle katsomaan taas yhden jakson Puutarhakautta tai Huvila&Huussi pihamuutoksia tv:stä ja jatkaa haaveilemista…

Mikä on sinun valintasi?

Ilmoittaudu mukaan tästä ->

Luonnonystävän Puutarhakoulun normaali hinta on 368,00 euroa (sis.alv 24%). Ilmoittautumismäärä on rajoitettu ja ilmoittautuminen suljetaan, kun kurssi on täynnä.

Lisää kurssi ostoskoriin ja maksa haluamallasi tavalla joko PDF-ennakkolaskulla tai Klarnan maksutavoilla (verkkopankki, pankki- tai luottokortti, lasku tai osamaksu).

Verkkomateriaalit ovat käytettävissäsi Auringontähden omalla Iloinen Puutarha -sivustolla, missä ei ole ulkopuolisia mainostamassa tai muutenkaan häiritsemässä opiskelua. 

Tuotepaketti toimitetaan postitse touko-kesäkuun aikana. E-kirjaan saat latauslinkin, josta voit tallentaa kirjan omalle laitteellesi.

Kassu suunnitelmaan saat käyttöösi 100 € alekoodin. Tilaamasi suunnitelma voi olla tätä halvempi tai kalliimpi, omien tarpeidesi mukaan. 

Koulutus aukeaa 1.4.2022 ja sillä on 100 % tyytyväisyystakuu. Sinulla on 2 viikkoa riskitöntä aikaa tutustua materiaaleihin puutarhakoulun avaamisesta lukien (14.4.2022 saakka). Jos tänä aikana haluat perua osallistumisesi, saat rahasi täysimääräisinä takaisin vain ilmoittamalla asiasta Puutarha Auringontähteen sähköpostitse.

Heräsikö mieleesi kysymyksiä? Heitäpä ne minulle sähköpostilootaan suoraan tästä, niin saat niihin vastaukset tuota pikaa!