Usein kysytyt

Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Vilkaisepa tästä, onko samaa miettinyt joku muukin 🙂 !

 

Tilasin tuotteita, mutta en ole saanut mitään viestiä sähköpostiini.

  • Todennäköisin syy on se, että olet antanut meille väärän sähköpostiosoitteen. Automaattinen kuitti/tilausvahvistus tulee sinulle heti tilauksen jälkeen. Jos et saa sitä, sähköpostiosoitteesi on väärä.
  • Toinen mahdollinen syy on, että sähköpostilaatikkosi on täynnä, eikä sinne enää mahdu postia.
  • Tai viestit on menneet roskaposti (spam) kansioon.

Milloin taimia toimitetaan?

Taimia toimitetaan vain kasvukaudella. Talvetamme kaikki taimet avomaalla, lumen alla. Taimistomme sijaitsee Joensuun kupeessa Itä-Suomessa, vyöhykkeellä IV. Keväällä pääsemme normaalisti aloittamaan puuvartisten toimituksen toukokuun alkupuoliskolla, perennojen toukokuun loppupuoliskolla – kesäkuun alussa.

Lähetämme taimet vasta, kun ne ovat heränneet talven jäljiltä kasvuun. Ajankohta riippuu siis paitsi kevään etenemisestä myös ko. taimen luontaisesta kasvuunlähdöstä.

Syksyllä toimitamme taimia talven tuloon asti.

Avojuurisilla taimilla, jakotaimilla ja rönsyillä voi olla poikkeavat toimitusajat, mitkä mainitaan ko. kasvin kohdalla.

Mihin taimia toimitetaan?

Toimitamme taimia ihan kaikkialle Suomeen. Taimet toimitamme pääsääntöisesti Matkahuollon kautta, jolloin isojenkin taimien toimitus onnistuu helposti.

Voinko tilata taimia talvellakin?

Tottakai! Talven aikana tilauksesi toimii ennakkovarauksena. Kun kevät tulee ja taimet heräilevät kasvuun, alamme toimittaa talven tilauksia tilausjärjestyksessä.

Olemme sinuun yhteydessä hyvissä ajoin ennen toimitusta. Saat silloin ennakkolasku sähköpostin liitteenä ja kun olet sen maksanut, pistämme tilauksesi matkaan.

Jos siis haluat varmistaa, että sinulle riittää taimia, kannattaa tilaus tehdä jo keväällä.

HUOM! Kasvukauden ulkopuolella taimitilauksien maksuvaihtoehtona on ainoastaan ennakkolasku. Myös silloin, jos tilauksessasi on myös muita tuotteita taimien lisäksi. Tällöin olemme sinuun yhteydessä tilauksesi jälkeen ja sovitaan tapauskohtaisesti, haluatko tilaamasi tuotteet kaikki kerralla vai kahdessa erässä.

Mitä tarkoittaa “voidaan jälkitoimittaa”?

Emme pidä tuotteista isoja varastoja. Iso osa tuotteista on kuitenkin sellaisia, että saamme niitä nopeasti lisää varastoon. Kun tuotesivulla mainitaan “voidaan jälkitoimittaa”, voit tilata ko. tuotetta enemmän kuin sitä varastosta juuri sillä hetkellä löytyy. 

Myös osa taimista on sellaisia, että saamme lisättyä niitä nopeasti. Esim. kasvukaudella monia perennoja on mahdollista saada lisää muutamassa viikossa emotarhamme jakotaimista.

Jos tilauksesi sisältää jälkitoimitettavia tuotteita, olemme sinuun yhteydessä ja sovitaan toimituksesta tapauskohtaiseesti.

 

YLEISIÄ KYSYMYKSIÄ TUOTTEISTA:

AnchorMitä tarkoittaa bokashin yhteydessä usein mainittu EM?

Lyhenne EM tulee sanoista Effective Microorganism, mikä tarkoittaa tehokkaita mikro-organismeja eli mikrobeja.

EM koostuu maitohappobakteereista, hiivasta ja fotosynteettisista bakteereista, jotka elävät yhdessä ja hyötyvät toinen toisistaan. Ne selviävät hengissä monissa eri ympäristöissä ja ovat vaarattomia meille.

EM sisältää useita eri kantoja tehokkaita ja hyödyllisiä mikrobeja, jotka on tuotettu luonnollisesti prosessoimalla, ilman kemiallista syntetisointia tai geneettistä ohjausta.

Mitä tarkoittaa “taimia kasvatetaan kysynnän mukaan”?

Jotkut taimet eivät jaksa ruukussa kasvaa montaa vuotta. Näitä kasveja emme lisää rutiininomaisesti joka vuosi, vaan kasvatamme taimia vain, jos niille on kysyntää. Jos jokin tällainen taimi kiinnostaisi sinua, pistä meille viesti.

Joidenkin kasvien osalta ruukutamme niitä vain tilausten mukaan. Tällöin toimitusaika saattaa olla 3-6 viikkoa, jopa pidempikin. Kts. myös edellä kohta “Mitä tarkoittaa “voidaan jälkitoimittaa?”

Mitä tarkoittaa kasvupaikkaominaisuuksissa “normaali puutarhamaa”?

“Normaali puutarhamaa” tarkoittaa kohtuullisen multavaa, peruslannoitettua ja -kalkittua maata. Sitä, mitä useimmiten puutarhaan levitetään kasvualustaksi :).

“Runsasmultainen” tarkoittaa maata, johon on esim. lisätty kompostia tai jossa käytetään eloperäisiä katteita.

“Runsasravinteinen” taas tarkoittaa voimakkaasti lannoitettua maata. Lannoitus voi olla esim. säännöllistä kastelulannoitusta tai sitten pitkävaikutteisia lantavalmisteita, vahvaa kompostia tai eläinten lantaa.

“Köyhä maa” tarkoittaa hyvin vähäravinteista, usein hyvin läpäisevää maata.