Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!
      

Näin suunnittelet ja rakennat luontoystävällisen ja helppohoitoisen puutarha!

Omasta mielestäni yksi puutarhanhoidon ihanuuksia on yllätyksellisyys ja kasvu!

Taimiston alelaarista heräteostona hankittu kukka osoittautuukin aivan mahtavan upeaksi, koko pihan kuningattareksi! Pikkuinen, ruipelo puun taimi onkin muutaman vuoden päästä salskea, valkoisenaan kukkiva nuorukainen. Ja ennenkuin huomaatkaan, koko pihan valtias.

Yllätykset ovat useimmiten kivoja, mutta liika on liikaa niissäkin. Kyllähän se harmittaa vietävästi, kun se pieni suloinen puuntaimi tuleekin vahingossa istutettua ihan liian lähelle rakennusta. Ja sitten se joudutaan kaatamaan juuri, kun se olisi kauneimmillaan 😢.

On myös lähes itkun paikka, kun se lempikasvi, joka lopulta taimistosta löytyi, ei sitten millään tunnu viihtyvän siellä, minne sen haluaisi kasvavan.

Sattuman varaisesti syntynyt puutarha voi myös olla todella haastava hoitaa, eikä se täytä niitä odotuksia, joita sille pihalla asukkailla oli.

 

Onneksi nämä ongelmat ovat helposti ennaltaehkäistävissä hyvällä suunnittelulla 😊!


Tällä Pihan suunnittelu ja rakentaminen -verkkokurssilla paneudumme pihan suunnitteluun perusteellisesti. Opit kurssilla jäsentämään omia tarpeitasi ja toiveitasi, tuntemaan pihasi kasvuolosuhteet, valitsemaan sinne sopivat kasvit sekä valitsemaan, istuttamaan ja hoitamaan taimet hyvään kasvuun.

Hinta vain 69,00 € (sis. alv 24%)

Onko pihaa pakko etukäteen suunnitella?

Ei, pihaa ei ole pakko suunnitella. Voit hyvin ostella ja istutella kasveja sattuman varaisesti ja edetä pihan rakennuksessa kantapään kautta kokeillen. Tai voit antaa sen rehottaa täysin luonnontilaisena, jos sellainen sinua miellyttää.

Useimmilla meistä on kuitenkin pihan suhteen toiveita ja tarpeita, joita toivomme sen pihan täyttävän. Ne saattavat liittyä kasveihin, pihan tyyliin tai ulkonäköön, pihan käyttöön tai vaikkapa helppoon hoitoon. Täysin sattuman varaisesti syntynyt puutarha harvoin täyttää näitä tarpeita ja toiveita. 

Oikea kasvi oikealla paikalla on kestävä, helppohoitoinen ja voi hyvin. Se kasvaa lajilleen tyypilliseen tapaan, kestää poikkeusoloja niin kesällä kuin talvellakin ja sillä on vastustuskykyä tauteja ja tuholaisia vastaan. Se tulee myös toimeen toisten kasvien kanssa, eikä kilpaile niiden kanssa liian ylivoimaisesti.

Jos sinulla on yhtään mitään toiveita pihan suhteen, suunnittelun avulla nämä toiveet toteutuvat varmemmin.

Hei,

minä olen Anna Saarikoski-Tähtelä, puutarhayrittäjä, taimistoviljelijä ja innokas puutarhaharrastaja. 

Koulutukseltani olen puutarhuri (+ pari muuta matkaan tarttunutta tutkintoa elämän varrelta).

Puutarha Auringontähti on taimitarha, joka on perustettu 2005Taimimyynnin ohella mukana on aina ollut myös kotipuutarhureiden neuvonta.

Sekä yritystoiminnassa että kotipuutarhassa ekologisuus ja luonnonmukaisuus ovat olleet minulle aina tärkeitä arvoja.

En ole mikään istutuskuokka kädessä syntynyt viherpiipertäjä, vaan erilaisten sattumusten kautta löytänyt puutarhasta, kasveista ja luonnosta intohimoni. 

Tiedän, miltä tuntuu, kun se oma piha näyttää lähinnä vaaralliselta ja pelottavalta kasvien sekamelskalta, jossa ei oikein uskalla tehdä mitään. Kun itse sain ensimmäisen oman puutarhan, en edes tiennyt, mitä perennat ovat!

Ymmärrän hyvin, että kaikille se oman puutarhan hoito ei ole se elämän suurin intohimo, vaan sen oman pihan toivoisi olevan rentoutumisen ja hyvän olon paikka.

Tällä kurssilla saat vuosien taimistoyrittäjänä keräämäni tiedot ja kokemukset käyttöösi, jotta sinäkin saisit pihastasi puutarhan, joka täyttää juuri sinun toiveesi ja tarpeesi. Ja olisi myös helppohoitoibnen, monimuotoinen ja iloa kaikkina vuodenaikoina ja kaikille aisteille tuottava unelmien puutarha!

Tervetuloa kurssille 🤗!

Mitä tällä kurssilla opit?

Ensimmäisessä osiossa kartoitamme sinun toiveitasi sekä pihasi mahdollisuuksia.

 1. Pitääkö pihalla olla joku tyyli? Tarkastellaan erilaisia puutarhatyylejä sekä pohditaan, mikä voisi olla se sinulle sopiva. 
 2. Millainen kasvupaikka pihasi on? Perehdymme pihan kasvuoloihin sekä pienilmastoon.
 3. Suunnittelun erityishaasteet Käymme läpi haasteita, joita tulee esim. metsäisen pihan, vanhan puutarhan tai poikkeavan ison tai pienen puutarhan suunnittelussa.

Toisessa osiossa keskitymme suunnittelun tekniikkaan

 1. Suunnitteluun valmistautuminen Saat ohjeita mm. pihan mittaamiseen sekä asemapiirroksen tekemiseen.
 2. Luonnon mallin mukainen istutus Käymme läpi dynaamisen eli luonnon mallin mukaisen istutuksen suunnittelua.
 3. Käytännön suunnittelu ja Garden Planner ohjelma Saat ohjeita piirtämisen tekniikkaan sekä myös vinkkejä miten voit tehdä suunnitelmia suoraan maastoon. Esittelen sinulle myös laatu-hintasuhteeltaan myös kotipuutarhurille mainion Garden Planner -suunnitteluohjelman.

Kolmannessa osiossa viedään suunnitelmat käytäntöön

 1. Kasvien hankinta Opit erilaiset taimityypit sekä mistä taimia kannattaa hankkia
 2. Istutusalueen valmistelu ja taimien istutus Käymme läpi eri vaihtoehtoja istutusalueen muokkaamiseen, maanparannusta sekä taimien istutusta ja alkuhoitoa.
 3. Luonnon mallin mukaisen istutuksen rakentaminen Opit rakentamaan luonnollisen ja helppohoitoisen dynaamisen istutuksen.

‼YHTEENSÄ YLI 3 TUNTIA VIDEOMATERIAALIA PIHAN SUUNNITTELUSTA, KASVIEN VALINNASTA SEKÄ ISTUTUSTEN RAKENTAMISESTA.‼

Videoiden lisäksi joka jaksosta löytyy 

eli valmiiksi sinulle valikoidut linkit lisätietoihin käsittelyssä olleesta aiheesta. Auringontähden Linkkivinkit ovat tarkasti harkittuja ja itse testaamiani luotettavia sivustoja, videoita, artikkeleja, tuotteita tai palveluja, joita haluan sinulle suositella.

Kurssin hinta 69,00 € (sis.alv.24 %)

Pihan suunnittelu ja rakentaminen kurssin info

👉 Milloin kurssi alkaa?

Voit aloittaa opiskelut välittömästi kurssille ilmoittautumisen jälkeen. 

👉 Kauan kurssi kestää?

Kaikki materiaalit ovat käytettävissäsi saman tien kurssin alussa.

Voit opiskella ihan omaan tahtiisi ja materiaalit ovat käytettävissäsi niin pitkään kuin tarvitset. 

👉 Missä koulutus tapahtuu?

Koulutus toteutetaan Auringontähden omalla Iloinen Puutarha -kurssisivustolla. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä erityisiä tietokonetaitoja tai laitteita. Normaali tietokone, läppäri, tabletti tai älykännykkä riittää.

Opiskelu onnistuu täysin etänä verkossa ja materiaalit ovat käytettävissäsi missä ja milloin haluat. Ainut edellytys on toimiva nettiyhteys.

👉 Miten pääsen mukaan?

Voit ilmoittautua mistä tahansa tämän sivun vihreästä “Ilmoittaudu tästä” nappulasta.

Ilmoittautumismaksun suoritat helposti verkkokaupassamme. Käytettävissäsi on Klarnan  turvalliset maksutavat verkkopankkimaksuista aina osamaksuihin asti. 

Voit jo tilatessasi valita, haluatko rekisteröityä kurssisivustolle itse, vai teemmekö me sen sinulle valmiiksi.

Jos rekisteröidyt itse

 • saat rekisteröitymisohjeet ja koodin kurssille kirjautumiseen Infokortista, johon saat linkin tilausvahvistuksessa. Tiedot tulevat myös suoraan sähköpostiisi ilmoittautumsen jälkeen.
 • pääset opiskelemaan heti tilauksen jälkeen

Jos haluat että me teemme rekisteröinnin

 • saat sähköpostiisi kutsun kurssille 1-3 päivän sisällä tilauksestasi
 • luomme sinulle tarvittaessa uuden tilin Iloinen Puutarha sivustolle ja lisäämme kurssin tilillesi, sinun ei tarvitse muuta kuin kirjautua annetuilla tunnuksilla kurssisivustolle ja voit aloittaa opiskelut!

Kurssi on nyt todella helppo ostaa myös lahjaksi.

Valitse valikosta Tilaan kurssin “lahjaksi” vaihtoehto. Halutessasi voimme lähettää lahjan saajalle kutsun kurssille sähköpostitse toivomanasi ajankohtana. Voit myös kertoa toiveesi mahdollisesta viestistä, jonka haluat lahjan saajalle välitettävän kutsun mukana. 

Voit toki myös tilata kurssin itsellesi ja antaa sen tiedot lahjan saajalle. Muistathan kuitenkin, että 1 osto = 1 kurssilainen, etkä jaa ilmoittautumistietojasi muille…

👉 Entä jos tulen katumapäälle?

Eipä hätää! Sinulla on 100% tyytyväisyystakuu 14 vrk:n ajan koulutuksen alkamisesta (eli siis 14.4.2022 asti). Jos et syystä taikka toisesta pidä kurssista, ilmoita siitä vain minulle ja palautan ilmoittautumismaksun sinulle täysimääräisenä takaisin. 

Kurssin hinta 69,00 € (sis. alv. 24 %)

100 % TYYTYVÄISYYSTAKUU, EI RISKIÄ!

Jäikö vielä joku mietityttämään? Pistä kysymyksesi minulle suoraan tästä, niin pohditaan yhdessä!