Lisätietoa taimien tuotannosta, myynnistä ja toimituksista

Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Taimien kasvatus

Pääosa myymistämme taimista on omaa tuotantoamme. Lisäämme kasveja mm. siemenistä, pistokkaista ja jakamalla.

Omaa tuotantoa täydennetään toisinaan muiden suomalaisten taimistojen taimilla. Myynnissä olevat taimet ovat kuitenkin aina kaikki Suomessa kasvatettuja.

Taimituotannossa meille on kaiken a ja o kotimaisuus ja sitä kautta kestävyys.

Tuotannossa käytämme alkuperältään suomalaisia lisäyslähteitä aina, kun se vain on mahdollista. Taimet kasvatetaan avomaalla, jossa ne myös talvehtivat vain lumipeite suojanaan. Taimistomme sijaitsee IV-vyöhykkeellä ja jos kasvi ei näitä olosuhteita kestä, sitä ei meiltä myöskään myydä kotipuutarhureiden riesaksi.

Taimia kasvatetaan ja hoidetaan luonnonmukaisesti, ilman kemiallisia torjunta-aineita. Myös kasvualustat ja lannoitteet pyrimme rakentamaan luonnonmukaisin ainein.

Käytämme mm. kasvualustan perustana turpeetonta ruokokasvualustaa. Sitä parannetaan omalla kompostimullalla, bokashoimalla tehdyllä mullalla ja muilla maa-aineksilla.

Lannoitteina käytämme mm. fermentoimalla tehtyä nokkoskäytettä sekä teollisia luomulannoitteita tarpeen mukaan.

Torjunnassa turvaudumme pääosin mekaanisiin keinoihin; verkkoihin, erilaisiin ansoihin, ruiskutuksiin vedellä tai kasviuutteilla sekä ihan käsityöhön! Pyrimme ennaltaehkäisemään tuholaiset ja taudit vahvistamalla kasvien omaa vastustuskykyä ympäristön monimuotoisuudella.

 

Taimimyynti

Haluamme neuvoa ja opastaa sinua tekemään oikeita, kestäviä ja toiveesi täyttäviä kasvivalintoja.

Kysy rohkeasti, jos kaipaat apua sähköpostitse.

Kassu istutussuunnitelmapalvelu on myös erinomainen ja helppo keino saada ammattilaisen apua oikeiden kasvien valintaan.

Taimia voit tilata verkkokaupasta läpi vuoden, mutta toimitamme niitä vain kasvukaudella (huhti-lokakuu). Talviaikaan tilauksesi toimii ennakkovarauksena. Ilmoitamme sinulle heti, kun taimet ovat keväällä heräilleet kasvuun ja ovat toimitettavissa.

Talvella tehdyt tilaukset maksetaan aina ennakkolaskulla vasta siinä vaiheessa, kun toimitus on ajankohtainen. Kesällä käytettävissä on myös suoramaksut verkkopankista.

Emme pidä isoja varastoja, vaan lisäämme taimia kysynnän mukaan. Voimme lisätä mm. perennoja nopeasti omista emokasveista.

Nopeasti lisättävissä taimissa on jälkitoimitusmahdollisuus. Voit siis tilata taimia enemmän kuin varastosaldo näyttää. Mikäli tilauksesi sisältää jälkitoimitettavia taimia, olemme sinuun yhteydessä ja kerromme aikataulusta.

Jos tilauksesi sisältää sekä varastosta löytyviä että jälkitoimitettavia taimia, tilaus voidaan halutessasi toimittaa kahdessa erässä. Tällöin joudumme kuitenkin lisäämään hintaan jälkitoimituksen toimituskulut.

 

Verkkokaupasta tilatut taimet toimitetaan pääsääntöisesti Matkahuollon kautta. Reilun 10 vuoden kokemus on osoittanut, että se on eläville taimille kaikkein turvallisin, nopein ja varmin toimitustapa. Postin kanssa on ollut huomattavia ongelmia, joten käytämme postitoimituksia taimille vain poikkeustapauksissa.

Toimitusaika taimimyynnissä on kasvukaudella 3-5 päivää.

Taimia lähetämme matkaan maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Loppuviikosta tai ennen arkipyhiä taimia ei lähetetä, jotta ne eivät jää mihinkään matkan varrelle päiviksi odottelemaan. Saat lähetyksen seurantakoodin sähköpostiisi, kun taimet on pakattu ja annettu kuljetettavaksi.

Pakkaamme taimet aina huolellisesti. Selkeät istutus- ja hoito-ohjeet tulevat luonnollisesti kaupan päälle (pääsääntöisesti luontoa säästäen ladattavana tiedostona, mutta saat ne myös paperisena erillisestä pyynnöstä).

Taimia myydään verkkokaupan lisäksi myös Taimipihalla Ylämyllyllä kesäkaudella. Voit myös tehdä tilauksen verkkokaupasta ja noutaa taimet Taimipihalta. Ilmoitamme sinulle, kun tilaamasi taimet on valmiina noudettaviksi.

 

Jos huomaat taimissa jotain vikaa, haluamme ehdottomasti tietää siitä! Automaattista palautusoikeutta ei taimitilauksilla ole, koska ne ovat herkästi pilaantuvia tuotteita. (Aiheesta voit lukea lisää tästä.)

Kuljetusvauriot kuuluvat pääsääntöisesti Matkahuollon hoidettaviksi, joten ole sinne yhteydessä, jos huomaat kuljetuksen aikana tulleita vaurioita. Jos taimissa on mielestäsi jotain muuta huomautettavaa, ota yhteyttä ([email protected]) niin etsitään kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu ongelmaan!