Monivuotiset vihannekset

32,50 

Monivuotisilla vihanneksilla hyötytarha kasvaa ihan uusiin ulottuvuuksiin!

Löytyy varastosta.

Tuotetunnus (SKU): 7281 Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Alkuperäisteos Fleråriga grönsaker – Upptäck, odla, njut Tekijät Daniel Larsson, Annevi Sjöberg ja Philipp Weiss, 2016

Suomennos Henna Jämsä, Miina Ant-Wuorinen ja Marja Nuora

 

Tämän kirjan syntyyn olen päässyt hieman itsekin vaikuttamaan. Kirja rahoitettiin nimittäin mesenaattirahoituksella, johon osallistuin minäkin pienellä panostuksellani 🤗. Olin yhteydessä kirjan kääntäjiin myös siksi, että he halusivat mainita myös Puutarha Auringontähden paikkana, josta näitä monivuotisten vihannesten taimia voi hankkia. Ja tottakai annoin luvan, ovathan monivuotiset hyötykasvit lähellä sydäntäni ja tämän kirjan suomennos on upea työ!

Monivuotiset vihannekset -kirjassa esitellään n. 60 huolella valittua monivuotista vihannesta, jotka sopivat kasvatukseen meidän haastavaan ilmastoon. Mukana on tutumpia parsaa, raparperia ja piparjuurta, mutta myös harvinaisempia kuten merikaali, hyvänheikinsavikka ja köynnöspinaatti. Itselleni oli myös yllätys, miten monet perennat ovat myös vihanneksia! Esimerkiksi päivänliljat, maksaruohot ja sinikuunlilja ovat myös syötäviä vihanneskasveja.

Miksi kannattaa kasvattaa monivuotisia vihanneksia? No, ensinnäkin niiden kasvatus on helppoa ja ravintosisältö usein korkeampi kuin yksivuotisilla. Satoa saadaan ihan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Monivuotiset vihannekset pärjäävät myös vähemmällä kastelulla, lannoittamisella ja kitkemisellä kuin yksivuotiset.

Kirjasta löytyy kaikki tarvittava tieto, jolla pääset vauhtiin monivuotisten vihannesten kasvattamisessa. Kasvikohtaiset viljelyohjeet ovat kattavat ja selkeästi esitetyt. Mukana on myös ohjeita käyttöön sekä ruokaohjeita, kuten päivänliljakeitto, etikkasäilötyt kotkansiivet ja hapatetut monivuotiset lehtivihannekset. Ohjeet tosissaan inspiroivat tutustumaan uusiin makuihin! Loppuun on koottu hyödyllisiä taulukoita kasvien ominaisuuksista ja ravintoarvoista sekä vinkkejä taimistoista ja siemenliikkeistä.

Tästä kirjasta on paljon iloa, olitpa sitten utelias vihannesviljelijä, kukkivia perennoja rakastava romantikko tai luonnonläheisen puutarhan haltija. Kruunaa puutarhasi helppohoitoisilla monivuotisilla hyötykasveilla!

Lisätiedot

Paino 0.5 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Monivuotiset vihannekset”