Nukula

5,50 

Ikivanha rohtokasvi

Löytyy varastosta.

Tuotetunnus (SKU): 4296 Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Leonurus cardiaca

Vanha, 1700-luvulla Suomeen tuotu rohtokasvi. Kaunis nukkainen, hopeanharmaa lehdistö ja vaaleanpunainen kukinto. Kasvaa ravinteikkaassa paikassa jopa pari metriseksi. Kukkii heinä-elokuussa ja leviää hillitysti myös siementämällä.

Rohtokäyttö:

Nukulaa on kutsuttu myös sydämenvahvistusyrtiksi sen rohtovaikutusten takia. Sitä on käytetty alunperin sydän- ja verisuonitautien hoitoon, nykyään enemmän rauhoittavana rohtona. Se muistuttaa vaikutuksiltaan rohtovirmajuurta, mutta rauhoittava vaikutus on voimakkaampi. Kukkalatvoista keitetty tee mm. alentaa verenpainetta, tehoaa hermostollisiin ja toiminnallisiin sydänvaivoihin, laukaisee kourituksia, edistää kuukautisia ja toimii myös vaihdevuosirohtona.

Vaikuttavia aineita nukulassa ovat mm. karvas- ja parkkiaineet, stakydriini-alkaloidi ja leonuriini. Se kuuluu lääkeluettelon kasveihin ja rohdosten valmistus myyntiin on mahdollista vain lääkeluvan saaneissa yrityksissä.

Muistathan, että rohtokasveissa todella on erilaisia vaikuttavia aineita ja ne voivat olla vaarallisia suurina annoksina tai yhteisvaikutuksessa lääkkeiden tai muiden rohtojen kanssa!

Lisätiedot

Paino 1 kg
Hoitotarve

Helppo

Kukintakuukausi

Elokuu, Heinäkuu

Kasvukorkeus

100-150 cm

Kasvupaikka

Lämmin, Runsasravinteinen, Puolivarjo, Aurinko

Istutustiheys

30-40 cm

Kukinnan väri

Vaaleanpunainen, Valkoinen

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nukula”