Taimitarhan hunaja

6,50 42,00 

Nyt sitä saa, Taimitarhan omien mehiläisten hunajaa!

Poista
Tuotetunnus (SKU): 7056 Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Tämä hunaja on saanut ainutlaatuisen makunsa pohjois-karjalaisilla niityillä, metsissä ja puutarhoissa kasvavista moninaisista kukista.

Nyt sitä saa, Taimitarhan omaa hunajaa!

Valittavanasi on 500 g sekä 250 g lasipurkit. Kannustamme tilaamaan samalla enemmän, tee vaikka kimppatilaus ystävän kanssa.

Auringontähden tarhamehiläiset lentelevät täällä omalla tilallamme Joensuun kupeessa Pyhäselän rannalla, jossa erikoisuutena on taimitarhan monimuotoinen puutarha erilaisine puutarhakukkineen. Myös omalta luonnontilaiselta niityltä, monimuotoisesta metsästä sekä ympäristön puutarhoista sekä rantaniityiltä löytyy mehiläisille monenlaista mesi- ja siitepölykasvia. Osa mehiläisistämme tekee myös “työkeikkaa”, eli vierailee tuottamassa pölytystä ja elämystä tavallisilla kotipihoilla Joensuun ympäristössä.

Hunajan keräämme pesistä elokuussa ja linkoamme itse pienlinkoomossa Hammaslahdessa. Linkoamisen yhteydessä hunaja siivilöidään mehiläisvahasta ja muista roskista. Sen jälkeen se saa “rauhoittua” tovin, jolloin ilmakuplat ja mahdolliset pienen pienet roskat nousevat pintaan ja saadaan poistettua.

Hunajan purkitamme huolellisesti käsin ja jokainen purkki ja hunajan laatu tarkistetaan vielä ennen sulkemista. Hunaja on purkitettaessa ja tuoreena juoksevaa, mutta se kiteytyy pikku hiljaa purkissaan. Tämä on täysin luonnollinen ilmiö, joka tapahtuu myös pesässä olevalle hunajalle. Liian kovaksi kiteytyneen hunajan saa juoksevaksi varovasti lämmittämällä (mikroaaltouunissa tai vesihauteessa).

Säilytä hunaja mieluiten huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Sitä voi myös pakastaa, tämä pysäyttää kiteytymisen ja juoksevana pakastettu hunaja myös pysyy juoksevana.

Hunaja on erittäin hyvin säilyvää, mutta se kannattaa nauttia kahden vuoden sisällä pakkaamisesta. Purkista löytyy parasta ennen merkintä.

Huom! Tarjolla vain pieni erä tämän kauden hunajaa. Ja muistathan, että hunajaa ei suositella alle 1 vuotiaille lapsille botulismiriskin vuoksi.

Kurkkaa tästä lisätietoja Auringontähden mehiläisistä sekä vinkkejä ja ohjeita hunajan sekä muiden mehiläistuotteiden säilytykseen ja käyttöön.

Lisätiedot

Paino 1 kg
Määrä

1 purkki, 3 purkkia, 6 purkkia

Purkin koko

250 g, 500 g

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taimitarhan hunaja”