Mesimarja

8,50 

Tulossa kaudelle 2023…

Tuote tilauksessa/kasvatuksessa, voit tilata, mutta ei täyttä varmuutta saatavuudesta.

Tuotetunnus (SKU): 7392 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Rubus arcticus

Mesimarja on Suomessa luonnonkasvi, jonka voi löytää niityiltä, metsänreunoista ja soistuneilta metsäalueilta. Siitä on jalostettu puutarhaviljelyyn lajikkeita. Mesimarja on sekä hyönteis- että tuulipölytteinen ja kaipaa ristipölytystä tuottaakseen kunnolla marjoja, joten näihin taimiruukkuihin on istutettu aina kaksi tainta eri lajiketta.

Mesimarja kukkii punaisin tai punavioletein kukin kesä-heinäkuussa. Marja on hieman haastava poimittava, sillä se voi kypsänä olla tummanpunainen, vihertävä, ruskehtava tai mustahko ja kaikkia näitä sekaisin. Kypsyyden tuntee kuitenkin hienosta tuoksusta, kuultavasta ulkomuodosta ja tietysti hyvästä aromaattisesta mausta.

Mesimarja kasvaa mattomaisesti ja sopii hyvin maanpeitekasviksi. Se viihtyy parhaiten puolivarjossa tai auringossa (ei kuitenkaan paahteessa), multavassa ja hikevässä maassa. Se on kuitenkin huono kilpailemaan vahvojen rikkaruohojen kanssa, joten ne kannattaa ensin alueelta poistaa juurineen. Maa voi olla sekä hapanta että kalkittua, molemmat sopii mesimarjalle hyvin.

Korkeutta mesimarjalle tulee 10-25 cm.

 

Lisätiedot

Paino 1.5 kg
Hoitotarve

Melko vaativa

Kukintakuukausi

Kesäkuu

Kasvukorkeus

10-15 cm

Kasvupaikka

Lämmin, Kostea, Runsasmultainen, Hapan, Kalkittu, Puolivarjo

Istutustiheys

30-40 cm

Kukinnan väri

Punavioletti

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Mesimarja”