Tohtorin Biohiili

8,50 

Tohtorin Biohiili on erinomainen maanparannusaine. Se sitoo itseensä ravinteita ja parantaa maata pitkäaikaisesti. 5 litran pussi.

KOTIMAINEN TUOTE!

Löytyy varastosta.

Tuotetunnus (SKU): 2282 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Biohiili on ensisijaisesti maanparannusaine. Se ei sisällä itsessään ravinteita, mutta pystyy sitomaan niitä tehokkaasti ja luovuttamaan sitten hitaasti kasvien käyttöön. Tämän lisäksi se lisää maan pieneliötoimintaa, parantaa vesitaloutta sekä tekee maasta ilmavampaa.

Biohiiltä voi käyttää maan koostumuksen ja ominaisuuksien parantamiseen sellaisenaan. Se ei maadu, joten sen vaikutus on käytännössä ikuinen. Biohiiltä voit lisätä 5-30 % kasvualustan määrästä, köyhään maahan enemmän ja ravinteikkaaseen vähemmän.

Maanparannusaineena biohiili:

  • sitoo vettä ja ravinteita kasvien käyttöön
  • parantaa maan rakennetta
  • parantaa pieneliöiden viihtymistä maassa
  • vähentää ravinteiden huuhtoutumista
  • pienentää lannoituksen ja kastelun tarvetta

 

Biohiileen kannattaa etukäteen “ladata” eli imeyttää ravinteita. Tämä tapahtuu sekoittamalla sitä esim. kompostiin tai lantaan, tai imeyttämällä siihen nestemäisiä lannoitteita tai esim. nokkoskäytettä, bokashinestettä tms.

HUOM! Jos biohiiltä ei ladata ravinteilla ennen käyttöä, se saattaa aluksi imeä itseensä ravinteita ja kosteutta maasta. Black Bokashi on valmiiksi EM aktivoitua biohiiltä.

 

Kiinteät lannoitteet, kuten komposti tai lanta:

Sekoita biohiiltä 1:5 lannoitteen kanssa, eli 2,5 litraa lannoitemassaa ja 0,5 litraa biohiiltä. Anna seistä vähintään tunnin ennen käyttöä. Biohiili sitoo myös hajuja, joten lannan käyttöäkään ei tarvitse siinä mielessä pelätä.

 

Nestemäiset lannoitteet, kuten lantavesi, nokkoskäyte tai bokashineste:

Sekoitussuhde on 1:1, eli käytä yhtä paljon ravinnenestettä kuin biohiiltä. Anna nesteen imeytyä mielellään vähintään muutaman tunnin ajan.

 

Bokashisangossa voit ladata biohiiltä samalla, kun täytät astiaa. Pistä biohiiltä sangon pohjalle (ei biojätekerrosten väliin!) ja täytä sen jälkeen sanko normaaliin tapaan rouheen kanssa. Biojätteistä irtoava neste valuu pohjalle ja imeytyy biohiileen.

Kun sekoitat bokashin hapatuksen jälkeen multaan, ladattu biohiili seuraa mukana ja parantaa mullan laatua monin eri tavoin.

 

Tohtorin Biohiili on puhdasta ja korkealaatuista, PEFC-sertifioidusta kuusipuusta Suomessa tuotettua. Pakkauskoko on 5 litraa.

Valmistusmaa: Suomi

Pakkaaja: Viidakkotohtori

 

 

Lisätiedot

Paino 1 kg

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tohtorin Biohiili”

Saatat myös pitää...