Lehtikaali

4,00 

Poista
Tuotetunnus (SKU): 5182 Osasto: Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tästä hyvät jutut kavereillekin!

Kuvaus

Vaikka lehtikaali saattaa tuntua uudelta trendikasvilta, se on itse asiassa paljon vanhempi viljelykasvi kuin keräkaalit. Lehtikaalia on viljelty jo Egyptin pyramidien aikaan!

Lehtikaalin kasvatus on muita kaaleja helpompaa, sillä se ei ole ollenkaan yhtä arka taudeille ja tuholaisille. Vaikka kirpat siihen alkukesästä pääsisivätkin iskemään, se selviää siitä ja kasvattaa uudet syömäkelpoiset lehdet syötyjen tilalle.

Lehtikaali kestää hyvin kylmää ja pikku pakkanen syksyllä jopa parantaa sen makua. Ravintoarvoiltaan lehtikaali on yksi ravintorikkaimmista vihanneksista, se sisältää runsaasti A-, B- ja C-vitamiinia sekä rautaa.

Lehtikaali viihtyy parhaiten hyvin lannoitetussa ja multavassa puutarhamaassa. Riviväliksi on hyvä jättää 50 cm, jotta isoilla kasveilla on tilaa kasvaa. Lehtikaali kestää jopa -10 asteen pakkasta, mutta sen sijaan yli +30 asteen lämpötilassa kasvu tyrehtyy. Ei siis kannata kasvihuoneeseen laittaa!

Lajikkeet:

‘Halbhoher Grüner Krauser’: perinteinen ryppylehtinen ja tummanvihreä lajike

‘Scarlet’: upea purppuran punainen  ja kookas lajike, joka sopii vaikka kukkapenkkiin!

‘Red Russian’: viininpunainen lajike

HUOM! Suosittelemme yksivuotisille vihanneksien taimille vain noutoa toimitustapana. Voit toki tilata niitä myös toimitettuna, mutta emme voi taata herkkien taimien perille pääsyä ehjänä.

 

Lisätiedot

Lajike

'Halbhoher Grüner Krauser', 'Red Russian', 'Scarlet'

Koko

Nelisk.ruukku 7 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lehtikaali”